Per a quatre persones ens caldran dues albergínies mitjanes, 200 grs. de bacallà, una patata, una figa coll de dama, un gra d'all, oli de gust suau, llet, sal i pebre.
Dessalem el bacallà mantenint-lo durant 48 hores a la nevera amb aigua, que canviam dues vegades al dia.
Escalivem l'albergínia bé al caliu, al forn o al microones, vigilant que no s'acabi de fer del tot, ens interessa que les parets es mantinguin fermes. Si observem que està una mica crua, l'acabem de passar per la planxa lleugerament untada d'oli. Salpebrem.
Confitem una tassa d'oli amb l'all llescat durant uns vint minuts a molt baixa temperatura, no hauria d'arribar a fregir.
Per a preparar la brandada, pelem la patata i la llesquem. La fem bullir amb aigua amb una mica de sal durant un quart d'hora. En aquest moment hi incorporem el bacallà. Així que torni a arrencar el bull i deixi anar escuma, ho enretirem del foc.
Posem la patata en un bol, hi incorporem el bacalla sense pell ni espines. Amb una forquilla ho anem xafant i barrejant, afegint-li l'oli d'all i una tassa de llet. Ha de quedar amb la consistència d'un puré de patates. (Si tenim pressa també ho podem fer amb el braç elèctric a mitjana velocitat).
Tallem les albergínies per la mitat i la figa a quarts. Amb una cullera buidem el cor de l'albergínia i el farcim amb brandada. Damunt hi posem un quart de figa i ho podem complementar amb unes fulles de menta fresca.
només se m'acut dir ................... genial
ResponEliminaGràcies Lolines.
EliminaEl conjunt d'elements lliguen la mar de bé.
Genial! tot el que m'agrada en un sol plat!
ResponEliminapetonets
La combinació d'ingredients dóna un resultat molt bo.
EliminaUna abraçada.
Una manera ben diferent però ha de ser boníssima!
ResponEliminaBon cap de setmana!!!
Si agraden les albergínies, ja t'asseguro que sí.
EliminaUna abraçada.
c'est bien présentée en plus avec la figue
ResponEliminaLa figue le fait un plat de saison.
EliminaBien sana y bien rica!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
Estamos de acuerdo.
EliminaHola Manel guapot u
ResponElimina>nen quina cosa més bona, mai la he "fabricat" així, copio, je,je,
mil petonets de pinyons, Susanna
M'agraden els pinyons... imaginat si venen acompanyats de petons.
Eliminaque original aquest farcit, a mi m'agraden molt les albergínies farcides i per altra banda la brandada de bacallà, doncs ho casaré i... serà deliciós, espero!
ResponEliminagràcies manel per aquesta pila de receptes tan creatives!
Si t'agraden ambdós ingredients, gairebé estic segur que sí, que t'agradarà la combinació.
EliminaGràcies a tu per seguir-ho.