Per a quatre persones ens caldrà quatre patates, una albergínia gran, una ceba, 50 grs. d'una barreja de quatre formatges ratllats per a gratinar (cheddar, gouda, emmental i d'ovella sec), orenga, pebre vermell dolç, pebre negre, oli i sal.
En una olla amb aigua i sal bullim les patates amb pell fins que estiguin cuites. Les deixem temperar, les pelem i dins d'un gran bol les xafem amb una forquilla sense que quedin massa fines. Hi posem una cullerada d'orenga i ho remenem bé.
Pelem l'albergínia, la tallem a daus i hi espolsem sal pel damunt. La deixem que sui durant una mitja hora llarga. Mentre, trinxem la ceba.
En una paella amb un raig d'oli comencem sofregint la ceba, a foc no massa fort; la remenem sovint. Quan comenci a voler agafar color, hi afegim l'albergínia que haurem esbandit i escorregut. Continuem la cocció a foc suau. Salpebrem. Quan l'albergínia estigui ben cuita hi incorporem la patata, ho remenem de manera que es mesclin tots els ingredients i ja fora del foc hi posem els formatges i ho continuem barrejant mentre es van fonent i incorporant al preparat.
Muntem el plat seguidament, utilitzant un motlle. Ho reguem amb oli de pebre vermell.
Una alternativa seria no incorporar els formatges al preparat sinó posar-los al damunt i gratinar-ho durant uns minuts abans de servir. Pel meu gust, però, queda massa ressec, i de la manera proposada donen una gran melositat al plat.
Quina bona pinta que fa això! Soc també d'incorporar els formatges .
ResponEliminavaig a veure alguna cosa més , ara que ja he sopat!
Salut! :))
Els qui no l'han tastat mai queden sorpresos quan ho fan, fins i tot aquells a qui l'albergínia no els acaba de fer el pes.
EliminaUna abraçada.
a mi la albergínia m'agrada molt, llavors aquesta recepta per força em encantarà
ResponEliminaEstic segur que sí.
Eliminasom-hi doncs, fa una pinta de ser boníiiissim!
ResponEliminaVinga, Maria.
EliminaSi ho fas penso que us agradarà.
Una abraçada.
Un altre plat que en va be per sopar.
ResponEliminaUna abraçada
Sara
Si per sopar o com a un primer plat a l'hora de dinar és una bona opció.
EliminaUna abraçada.
Un d'aquells plats que SEMPRE em venen de gust.
ResponEliminapetonets
Gens complicat i amb un resultat de nota.
EliminaUna abraçada.
cette recette est une grande découverte pour mes yeux mais aussi pour mes papilles si tu me fais goûter
ResponEliminaAngevine, tu est toujours la bienvenue a ma table.
Elimina