dilluns, 26 de novembre del 2012

BACALLÀ GRATINAT

Per a quatre persones ens caldrà vuit talls de bacallà, 100 grs. de tomàquet triturat, tres grans d'all, un ou, vinagre, pa ratllat, llavors de sèsam, farina, sucre, oli i sal.

Dessalem el bacallà mantenint-lo durant 60 hores amb aigua a la nevera, aigua que canviarem dues vegades al dia.

Assequem bé el bacallà, l'enfarinem i el fregim en oli ben calent, tres minuts pel costat de la pell i un parell més de l'altra costat. El reservem damunt de paper de cuina perquè perdi l'excés d'oli.

Un un cassó amb un cullerada d'oli sofregim dos gran d'all ben trinxats. Quan comenci a voler canviar de color hi posem el tomàquet, un polsim de sucre i sal. El deixem concentrar a foc suau remenant-ho de tant en tant.

Preparem una maionesa espessa amb all, tot posant al got de la batedora elèctrica un ou, un gra d'all trinxat, unes gotes de vinagre i una tassa de cafè d'oli suau.

En cassoletes individual per anar al forn posem dos talls de bacallà, els cobrim amb salsa de tomàquet, amb la maionesa d'all i finalment amb pa ratllat barrejat amb llavors de sèsam. Ho posem a gratinar al forn durant uns deu minuts.

Aquest plat s'acostuma a preparar amb allioli. Tanmateix l'opció de la maionesa d'all, en ser una mica més líquida, fa l'efecte de salseta que amoroseix més el plat, que podria resultar una mica sec per l'efecte del gratinat.

16 comentaris:

  1. Una recepta per cuinar el bacallà de manera diferent, m'agrada!

    ResponElimina
  2. m'agrada aquest bacallà i m'agrada amb all i oli

    ResponElimina
  3. Un altre manera de cuinar el bacallà que deu d’estar molt bo
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. El bacallà, per a mi, està molt bo sempre. És un dels plats que sempre em venen de gust.
      Una abraçada.

      Elimina
  4. j'ai retrouvé mon appétit ,miam c'est le dessus que je mangerais bien

    ResponElimina
  5. Si esta ben dessalat es boníssim! Amb el únic que no et faré cas es amb l'oli , jo agafo ara l'oli de primera premsada i el tinc per tot l'any ,tan se val per fregits que per all i oli a nosaltres ens agrada .Per tota la resta una bona nota treu el plat!

    Una abraçada! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada que no em facis cas, la cuina, cada vegada n'estic més convençut, no és una ciència matemàtica, al contrari.
      Una abraçada.

      Elimina
  6. Què bo és el bacallà!!! m'agrada de tota manera! aquest fa molt bona pinta!!! una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que en som uns quants de bojos pel bacallà.
      Una abraçada.

      Elimina
  7. Aquest plat tan saborós l'haig de fer! M'encanta el bacallà i així com l'has preparat tu caurà, segur!! Boníssim!! Salivera només de veure una cosa tan bona

    ResponElimina
    Respostes
    1. Francesc, en som una bona colla a qui agrada el bacallà.

      Elimina
  8. Plat fantástic que el bacallà ens agrada molt.
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.