dimecres, 14 de novembre de 2012

CREMA DE CARXOFES I ESPINACS AMB IOGURT GREC

Per a quatre persones ens caldran una ceba, un porro, vuit carxofes, un manat d'espinacs, un iogurt grec, farina, oli i sal.

Pelem la ceba i el porro i ho llesquem. Pelem les carxofes, les tallem per la meitat, hi traiem el borrissol i les deixem en aigua i julivert perquè no ennegreixin. Rentem bé els espinacs i els escorrem.

En una cassola amb un raig d'oli, a foc suau, sofregim lentament la ceba i el porro. Quan la ceba transparenti hi afegim les carxofes excepte una que reservem. Continuem a foc suau durant cinc minuts més. Aleshores hi afegim els espinacs, ho remenem i ho deixem un parell de minuts més fins que perdin volum. Hi posem dues tasses d'aigua, salem i deixem coure durant cinc minuts.

Mentre, tallem ben fina la carxofa reservada, la salem i enfarinem lleugerament. La fregim en oli ben calent fins que quedin rosses. Ho reservem damunt de paper de cuina perquè perdin l'excés d'oli.

Triturem el contingut de la cassola, ho passem pel colador xinès. Hi afegim el iogurt grec i un raig d'oli d'oliva extra verge i ho remenem bé.

Servim la crema amb les carxofes cruixents.

13 comentaris:

  1. Aquesta crema te d’estar molt bona, però per mi sense el iogurt
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et diré un secret, a mi el iogurt no m'agrada, de fet no m'ha agradat mai. Per a mi el faig amb una mica de formatge cremós.
      Una abraçada.

      Elimina
    2. Doncs així si que te de quedar més bo !!

      Elimina
  2. Jo també faré com tu, una miqueta de formatge cremós... si noi et sap greu... les cremes amb iogurt no m'acaben de fer el pes!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs vinga, no em deixe sol.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. Doncs jo hi tinc interes per veure quin gust té amb iogurt , no m'ho imagino .
    Les carxofes amb julivert a l'aigua no ennegreixen ? no ho sabia .
    Ràpidament a provar-la!

    Abraçada! :))

    ResponElimina
    Respostes
    1. El julivert té el mateix efecte antioxidant que la llimona amb l'avantatge que no transmet el propi gust.
      Una abraçada.

      Elimina
  4. m'encanten les carxofes de totes maneres, provaré aquesta recepta genial!
    Has provat els iogourts de la Fageda? són bonísssims!
    una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els iogurts i jo no és que siguem gaire amics. La gent que conec que ha tastat els de la Fageda tots estan d'acord en la seva qualitat.
      Una abraçada.

      Elimina