dimecres, 26 de desembre del 2012

ALLCREMAT DE GAMBES I CALAMARS

Per a quatre persones ens caldrà vuit calamars mitjans, vint gambes vermelles, una patata grossa o dues de mitjanes, mitja cabeça d'alls, una fulla de llorer, dues nyores, una llesca de pa del dia anterior, un tomàquet, julivert, brou de peix, vermut blanc sec, oli i sal.

Netegem els calamars i ens quedem amb les bosses, -les potes i aletes les reservem per a altres preparacions-, les tallem a rodanxes. Pelem la patata i la fem a grans talls. Obrim les nyores i en traiem les llavors. Pelem els alls.

En una cassola de boca ampla hi posem quatre cullerades d'oli. Quan estigui calent hi posem els alls pelats i els deixem que agafin color fosc, sense que ennegreixin ja que amargaria, i els passem al got de la batedora elèctrica. En el mateix oli i fregim el pa, el llorer, les nyores, unes branques de julivert i el tomàquet tallat per la meitat. També ho passem al got de la batedora, amb una copa de vermut blanc sec. Ho triturem fent-ne una picada ben fina.

Posem les gambes a la mateixa cassola sofregint-les ràpidament; mig minut per cada costat. Les reservem.

Hi posem aleshores les patates, els calamars i la picada, deixant-ho coure durant uns cinc minus abans de cobrir-ho amb brou de peix. Si no en tenim ho podem fer amb aigua. Deu minuts més tard hi posem les gambes reservades, deixant-ho coure tot plegat tres minuts més abans de servir.

13 comentaris:

  1. Quina pasada de bó !!
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina
  2. Això ha de ser boníssim !! Me l'apunte a pendents :)

    ResponElimina
  3. BÓ NO,.........BONISSIM.

    BON ANY NOY!!!!

    ResponElimina
  4. oh je m'en fais aussi et avec beaucoup de tomates aussi

    ResponElimina
    Respostes
    1. C'est certainement une version différente et aussi très savoureuse.

      Elimina
  5. La boca aigua , demà ho faig , tinc tots el ingredients . Gràcies per arreglar-me el dinar de demà!

    Una abraçada! :)

    ResponElimina
  6. Fuas, kin tros de plat, eh?....m'encanten aquests ranxets de peix i marisc !!! ...bona feina !!!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.