Per a quatre persones ens caldrà vuit calamars mitjans, vint gambes vermelles, una patata grossa o dues de mitjanes, mitja cabeça d'alls, una fulla de llorer, dues nyores, una llesca de pa del dia anterior, un tomàquet, julivert, brou de peix, vermut blanc sec, oli i sal.
Netegem els calamars i ens quedem amb les bosses, -les potes i aletes les reservem per a altres preparacions-, les tallem a rodanxes. Pelem la patata i la fem a grans talls. Obrim les nyores i en traiem les llavors. Pelem els alls.
En una cassola de boca ampla hi posem quatre cullerades d'oli. Quan estigui calent hi posem els alls pelats i els deixem que agafin color fosc, sense que ennegreixin ja que amargaria, i els passem al got de la batedora elèctrica. En el mateix oli i fregim el pa, el llorer, les nyores, unes branques de julivert i el tomàquet tallat per la meitat. També ho passem al got de la batedora, amb una copa de vermut blanc sec. Ho triturem fent-ne una picada ben fina.
Posem les gambes a la mateixa cassola sofregint-les ràpidament; mig minut per cada costat. Les reservem.
Hi posem aleshores les patates, els calamars i la picada, deixant-ho coure durant uns cinc minus abans de cobrir-ho amb brou de peix. Si no en tenim ho podem fer amb aigua. Deu minuts més tard hi posem les gambes reservades, deixant-ho coure tot plegat tres minuts més abans de servir.
Quina pasada de bó !!
ResponEliminaUna abraçada
Joan i Sara
Sens dubte es tracta d'un gran plat.
EliminaSalut!
Això ha de ser boníssim !! Me l'apunte a pendents :)
ResponEliminaEls dia que ho tastis ja em sabràs dir...
EliminaSalut!
BÓ NO,.........BONISSIM.
ResponEliminaBON ANY NOY!!!!
... diria que sí.
EliminaGràcies.
oh je m'en fais aussi et avec beaucoup de tomates aussi
ResponEliminaC'est certainement une version différente et aussi très savoureuse.
EliminaLa boca aigua , demà ho faig , tinc tots el ingredients . Gràcies per arreglar-me el dinar de demà!
ResponEliminaUna abraçada! :)
Estava boníssim!! :)
ResponEliminaMe n'alegro de saber-ho, Dora.
EliminaUna abraçada.
Fuas, kin tros de plat, eh?....m'encanten aquests ranxets de peix i marisc !!! ...bona feina !!!
ResponEliminaSón per a sucar-hi pa.
EliminaSalut!