Per a quatre persones ens caldrà: col, 300 grs. de carn picada de vedella i porc, 70 grs. de pernil, formatge emmental, formatge per a gratinar, dues cebes, quatre grans d'all, vuit tomàquets, sucre, oli, farina, sal i pebre.
Rentem bé dotze fulles de col després d'haver tret la part més gruixuda del nervi central. Les fem bullir durant cinc minuts en aigua i sal, remullant-les immediatament en aigua freda. Les deixem escórrer.
Trinxem una de les cebes i la sofregim en una paella amb poc oli a foc suau. Quan hagi agafat color hi afegim la carn picada, els alls trinxats i el pernil tallat a petits daus. Salpebrem hi ho deixem sofregir tot plegat fins a tenir la carn cuita.
Preparem una salsa de tomàquet sofregint primer l'altra ceba trinxada. Quan vulgui agafar color hi afegim els tomàquets trinxats sense pell ni llavors, una culleradeta de sucre, sal i pebre. Deixem que vagi sofregint a foc suau fins a tenir la textura desitjada.
Damunt d'un drap de cuina estenem les fulles de col posant-hi al centre de cada una d'elles una cullerada del preparat de carn més uns dauets de formatge emmental. Ho tapem amb la pròpia fulla fent un farcellet. Els enfarinem i els fregim lleugerament.
En cassoletes individuals posem una base de salsa de tomàquet i damunt tres dels farcellets. Els cobrim amb formatge ratllat i ho gratinem al forn. Servim calent.
ciao..
ResponEliminaanche mia mamma faceva una ricetta simile..
lia
Lia,
EliminaCi sono tantissimi esempi di piatti simili...
Cari saluti.
bonissima
ResponEliminaPer a sucar-hi pa.
Eliminauns farcellets mes que bons=bonissims
ResponEliminaJa t'asseguro que sí.
EliminaLa pinta és molt bona, però crec que la col és l'unica cosa que no m'agrada,,, sempre n'hi ha d'haver algun! Una abraçada!
ResponEliminaTeresa,
EliminaA Grècia vaig tastar un plat similar però era amb fulles de vinya... a mi aquella fulla no em va agradar.
Una abraçada
Què bons, aquests farcellets. A Mallorca feim un plat semblant, amb llom. Aquí teniu la recepta, per si hi voleu fer un cop d'ull
ResponEliminahttp://www.bojosperlacuina.com/seccions/receptes/llom-amb-col/
Ja me l'he mirada i em sembla que ha de ser un gran plat.
EliminaQuina pinta més bona té aquest plat!
ResponEliminapetons
És d'aquells plats que en menjar-lo no desmereix la primera impressió.
EliminaUna abraçada.
Un plat molt nostre i boníssim
ResponEliminaUna abraçada
Sión,
EliminaNo sé si has vist el primer comentari. La Lia em diu que a Itàlia el fan també de manera similar.
Mateixes arrels i mateixos productes.
Una abraçada.