Per a quatre persones ens caldrà: mitja lliura de bacallà esqueixat, 300 grs. de pasta, un manat d'alls tendres, una ceba, olives arbequines, formatge parmesà, oli, sal i pebre.
24 hores abans esqueixem el bacallà i el mantenim en remull, a la nevera, canviant-li l'aigua tres vegades.
Trinxem la ceba, netegem els alls i els fem a talls d'un centímetre.
En una paella amb una cullerada d'oli, sofregim la ceba a foc suau. Quan comença a voler agafar color, hi afegim els alls tendres, el bacallà escorregut i les olives, salpebrem i continuem la cocció uns minuts més.
Mentre, en una olla amb abundant aigua amb sal bullint, coem la pasta fins a tenir-la al dente.
Escorrem la pasta i l'afegim a la paella amb el bacallà i els alls. Hi ratllem formatge parmesà remenant-ho fins que hagi fos. Servim immediatament.
quasi quasi la proverei domani questa ricetta avendo il baccalà x cena stasera..
ResponEliminalia
Saro lieto di sapere che una mia ricetta con la pasta piace a voi, dei veri italiani.
EliminaCiao.
Manel.
Darrerament faig poca pasta, però em sembla que aquesta setmana caura questa recepta. M'encanta!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Són tots ingredients que combinen bé.
EliminaUna abraçada.
Hi tu creus que menjada freda no estaria bona també? , calenta segur .Bona idea amb bacallà i olives !
ResponEliminaUna abraçada!
I tant que sí, una amanida de pasta freda a l'estiu ve molt de gust. En aquest cas jo substituiria el formatge per un raig d'oli extra verge i uns cristalls de sal.
EliminaUna abraçada.