Per a quatre persones ens caldrà: un conill tallat a octaus, un ceba grossa, dues pastanagues, un tomàquet, dos grans d'all, olives verdes sevillanes i trencades, farigola, llorer, vi blanc sec, oli, sal i pebre.
Pelem la ceba, la pastanaga, els alls i el tomàquet i en fem una bresa.
En una cassola de parets altes amb un raig d'oli calent, fregim el conill prèviament salpebrat, fins que agafi color i el reservem. En el mateix oli, ara a foc més suau hi fem el sofregit, tot començant per la ceba. Quan comenci a transparentar-se hi afegim l'all i la pastanaga. Quan ho tinguem sofregit hi afegim el tomàquet, salpebrem i en continuem la cocció fins a tenir el sofregit a punt.
Aleshores hi incorporem el conill, un parell de fulles de llorer, una branca de farigola, i gairebé ho cobrim amb una meitat de vi blanc sec, he emprat un macabeu, i l'altra meitat d'aigua. Deixem que vagi fent xup-xup durant una hora.
Enretirem el conill excepte el fetge i les herbes. Amb el braç de la batedora elèctrica trinxem les verdures i el fetge fins que quedi ben fi. Ho podríem passar pel colador xinès, però m'agrada que es noti en boca la textura a més del gust. Hi tornem a posar el conill i les olives deixant-ho coure tot plegat un quart més.
És d'aquells plats per a sucar-hi pa i que deixats reposar guanyen en gust.
Que bo deu estar!
ResponEliminaA la llista! :)
Segur que us agradarà, és d'èxit garantit.
EliminaUna abraçada.
Què bo!!! amb una llesqueta de pa per a sucar... !
ResponEliminaSí, i tant, és obligat de sucar-hi pa.
EliminaXiquet, quina manera més bona de cuinar el conill!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
El conill guisat, rostit, a la brasa... m'encanta de totes maneres.
EliminaUna abraçada.