dijous, 7 de febrer de 2013

CONILL AMB OLIVES

Per a quatre persones ens caldrà: un conill tallat a octaus, un ceba grossa, dues pastanagues, un tomàquet, dos grans d'all, olives verdes sevillanes i trencades, farigola, llorer, vi blanc sec, oli, sal i pebre.

Pelem la ceba, la pastanaga, els alls i el tomàquet i en fem una bresa.

En una cassola de parets altes amb un raig d'oli calent, fregim el conill prèviament salpebrat, fins que agafi color i el reservem. En el mateix oli, ara a foc més suau hi fem el sofregit, tot començant per la ceba. Quan comenci a transparentar-se hi afegim l'all i la pastanaga. Quan ho tinguem sofregit hi afegim el tomàquet, salpebrem i en continuem la cocció fins a tenir el sofregit a punt.

Aleshores hi incorporem el conill, un parell de fulles de llorer, una branca de farigola, i gairebé ho cobrim amb una meitat de vi blanc sec, he emprat un macabeu, i l'altra meitat d'aigua. Deixem que vagi fent xup-xup durant una hora.

Enretirem el conill excepte el fetge i les herbes. Amb el braç de la batedora elèctrica trinxem les verdures i el fetge fins que quedi ben fi. Ho podríem passar pel colador xinès, però m'agrada que es noti en boca la textura a més del gust. Hi tornem a posar el conill i les olives deixant-ho coure tot plegat un quart més.

És d'aquells plats per a sucar-hi pa i que deixats reposar guanyen en gust.

6 comentaris:

  1. Que bo deu estar!
    A la llista! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que us agradarà, és d'èxit garantit.

      Una abraçada.

      Elimina
  2. Què bo!!! amb una llesqueta de pa per a sucar... !

    ResponElimina
  3. Xiquet, quina manera més bona de cuinar el conill!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. El conill guisat, rostit, a la brasa... m'encanta de totes maneres.
      Una abraçada.

      Elimina