dijous, 26 de desembre del 2013

ESPATLLA DE XAI AL FORN AMB VERDURES I LA SEVA SALSA


Per a sis persones ens caldran dues espatlles de xai, dues patates grosses i sis de petites, dues cebes grosses i dotze de petites, un porro, dues pastanagues, mitja cabeça d'alls, herbes aromàtiques (farigola, romaní, estragó), dos gots de vi blanc, brou de verdures, mantega, oli, sal i pebre.

Haurem dit a la carnisseria que ens marquin les espatlles, cadascuna en tres racions. Les rentem, assequem, salpebrem i amb un pinzell les untem d'oli.

Pelem les verdures i les tallem, deixant les cebes petites senceres i les patates petites tallades per la meitat.

En unes plateres per anar al forn hi distribuïm les verdures i les herbes, salpebrem, hi posem les espatlles, el vi i igual quantitat de brou de verdures. Ho enfornem a 180º durant tres quarts. A mitja cocció girem la carn.

Ara és el moment de treure les verdures i amb el suc de cocció passar-ho al got de la batedora, excepte les cebes i patates petites que reservem. 

Pinzellem l'espatlla una vegada més amb oli i juntament amb la ceba i patata la tornem a enfornar, ara a 220º durant deu minuts, les girem i les deixem deu minuts més. Acabaran d'agafar el toc de cruixent.

Mentre, triturem les verdures i les passem pel colador xinès. En un cassó la posem a escalfar, si fos massa espessa hi afegim una mica més de brou. Hi afegim una punta de mantega, anem remenant de manera que es mantingui temperada fins al moment de servir.

Servim el xai amb les patates i cebes, acompanyat amb la salsa de verdures.


8 comentaris:

  1. Respostes
    1. Amb la salsa el rostit queda més amorosit.
      Bones Festes, Maria.

      Elimina
  2. Un rostit bonissim
    BONES FESTES I MILLOR ANY NOU

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Lolines.
      Els meus millors desitjos també per a tu.

      Elimina
  3. El xai és deliciós... la salseta que has fet de verdures, per sucar-hi pa!! Bones festes

    ResponElimina
  4. Una recepta boníssima!! Te la copie un dia d'aquests!! Amb aqueixa salsa tan bona sóc capaç de menjar-m'hi una barca de pa sencera!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, de salsa no en queda gens ni mica al plat.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.