dissabte, 3 de gener del 2015

TULIPES D'EMMENTAL AMB CEBA CARAMEL·LITZADA I BOTIFARRA NEGRA


Per a quatre persones ens caldrà 150 grs. de formatge emmental ratllat, dues cebes de Figueres, 150 grs. de botifarra negra, mel, oli, sal i pebre.

Per fer les tulipes posem una capa de formatge ratllat en una paella petita antiadherent, a foc suau, deixem que es vagi fonent, el formatge comença a fer bombolletes i canvia de color, en aquest punt enretirem la paella del foc i deixem que temperi. Quan estigui en procés de solidificació, traiem la capa de formatge amb molta cura, el col·loquem damunt d'un petit bol posat de cap per avall i el pressionem lleugerament perquè agafi la curvatura. Passats dos o tres minuts, el col·loquem a l'interior d'un bol similar i deixem refredar del tot. Repetim aquesta operació amb cadascuna de les tulipes.

Pelem les cebes i les tallem a juliana fina. Tallem la botifarra a dauets. 

Posem la ceba en una paella amb un petit raig d'oli a foc suau, salpebrem i deixem que es vagi fent, remenem de tant en tant. Quan comenci a agafar un bonic color torrat hi afegim la botifarra i continuem la cocció uns minuts més. Hi afegim una bona cullerada de mel i deixem que caramel·litzi tot plegat.

Farcim les tulipes de formatge amb la ceba i la botifarra negra just al moment de servir.

4 comentaris:

  1. que maca presentació amb aquestes tulipes,em quedo amb la idea

    ResponElimina
    Respostes
    1. La idea bona és la de les tulipes. El farcit pot ser tan vairat com vulguis.

      Elimina
  2. Molt originals les tulipes! boníssimes segur! bon any!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.