dilluns, 2 de març de 2015

PASTÍS DE CARBASSA, PORRO I RECUIT

Tot navegant per internet en busca d'informació sobre Stromboli, una de les illes Eòlies que vaig tenir l'ocasió de visitar el 2003, he arribat al bloc "Strombolino" de la Silvia, una mare toscana preocupada perquè els seus dos petits mengin habitualment verdura variada. Sense ser el seu un bloc pròpiament de cuina, hi he trobat la recepta d'un pastís de carbassa i porro. M'ha agradat el què hi he llegit i el què hi he vist i com que disposava de tots els ingredients, vet aquí la meva versió.


Per a quatre persones ens calen 300 grams de carbassa sense pell ni llavors, dues patates mitjanes, un porro, 200 grams de recuit, dos ous, formatge parmesà, mantega, oli, sal i pebre. 

Comencem rentant les patates i fent-les bullir amb la pell. Quan estigui cuites les pelem i les xafem amb una forquilla.

Netegem i trinxem la part blanca del porro, fem la carbassa a talls petits. En una paella ampla amb un petit raig d'oli, sofregim a foc moderat el porro i la carbassa, salpebrem i tapem la paella. Remenem de tant en tant. Quan la carbassa estigui tova, amb una forquilla l'anem xafant mentre continua la cocció. En total ho tenim gairebé tres quarts.

Batem els dos ous i hi incorporem el recuit, ho barregem bé fins a obtenir una massa cremosa.

Afegim a les verdures, la patata xafada i l'ou amb el recuit i ho barregem bé.

Pintem un motlle de pastisseria amb mantega fossa i l'emplenem amb el preparat. L'enfornem a 180º amb l'opció de forn amb ventilador durant 40 minuts. 

Deixem temperar durant uns minuts, desemmotllem el pastís i just en el moment se servir hi ratllem formatge parmesà. 




10 comentaris:

  1. quina delicia!, pastís salat!, aquest és dels meus!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El recuit hi aporta una gran cremositat en boca. Sí, passa molt bé.
      Gràcies Mercè.

      Elimina
  2. MMmmm....bon pastís, sí senyor!! Ha de ser molt i molt suau.....
    Salut!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho és i quan te n'adones... ja s'ha acabat.
      Gràcies, Olga.

      Elimina
  3. Hola Manel, estoy muy feliz que te has gustado el pastis.
    Es un gran honor ser la inspiración de un cocinero cómo tú.
    Muy pronto también strombolino.com habrá una de tus muy sabrosas receptas adecuada a niños pequeños como mis "strombolini"!
    Ps Illes Eolie son todas bellísimas! Vean "Il Postino" di Massimo Troisi ...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ciao Silvia,
      Ho visitato Vulcano e Lipari oltre a Stromboli, e sono rimasto affascinato dalla sperienza.
      Il film di Massimo Troisi è fantastico, lo ho visto e non soltanto per Maria Grazia, ahahah. Un'altro straordinario film italiano in cui si visitano le isole è Caro Diario di Nanni Moretti.
      Aspetto che qualche delle mie ricette piaccia ai tuoi figli.

      Elimina
  4. uau Manel, quin pastís més bo!!! queda apuntat!

    ResponElimina
  5. Destapant cassoles m'ha fet conèixer el teu bloc i quin gran descobriment!. Em costarà molt triar només una recepta. Ja ens anirem veient per aquí!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Sussi, també a la Mercè.

      Elimina