dijous, 14 de maig del 2015

LLENGUA DE VEDELLA AMB CIGRONS


Ens caldrà una llengua de vedella, una ceba, claus d'espècia, llorer, tres porros, dos pebrots verds, mig quilo de tomàquet triturat, mig quilo de cigrons cuits, pebre negre, sucre, sal i oli.


Comencem per coure la llengua. La posem amb abundant aigua freda a l'olla de pressió, amb un parell de fulles de llorer i una ceba amb claus d'espècia adherits. La tindrem durant una hora. Si ho féssim en una olla normal hem de contar una mica més del doble de temps.

Una vegada cuita, encara en calent, li traiem la pell dura que l'envolta raspant-la amb un ganivet. La tornem a posar a l'aigua calenta i deixem que es refredi per si sola, d'aquesta manera no s'enfosqueix la carn. Una vegada freda la posem a la nevera o millor en comencem la congelació per poder-la tallar amb més facilitat.

Trinxem els porros i tallem el pebrot a daus. En una cassola amb dues cullerades d'oli sofregim el porro, a foc suau, fins que comenci a agafar color. Ara hi incorporem el pebrot i continuem el sofregit durant quatre-cinc minuts més abans d'afegir-hi el tomàquet, una cullerada de sucre, sal i pebre. Anem remenant sovint, sempre a foc suau, fins que tinguem la salsa ben confitada.

Tallem la llengua a llesques de mig centímetre i la incorporem a la cassola. Hi posem un parell de gots d'aigua i ho fem coure  durant deu minuts. Ara hi posem els cigrons, rectifiquem si cal de sal i ho deixem tres o quatre minuts més tot plegat.

Aquest és d'aquells plats que guanyen deixant-los reposar, millor d'un dia per l'altre.  

7 comentaris:

  1. Quina recepta més gustosa!! La llengua és una part deliciosa. Fa anys que no en menge. Plat apuntat!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa la mare en feia de tant en tant i agradava tothom.

      Elimina
  2. Fa poc m'he atrevit amb la cua de vedella, precisament tinc la recepta acabada de publicar. Però amb la llengua encara no ho he fet. I no la he tastada mai tampoc...A veure si de mica en mica vaig treient-me les manies heheh
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo l'he menjada des de petit i es una menja que en parlar d'ella hi ha bastanta gent que arrufa el nas, perquè no l'han tastat mai. La carn es desfà a la boca de tendre que és.
      Quan et decideixis ja m'ho sabràs dir.
      Una abraçada.

      Elimina
    2. És que em fa una mica de cosa pel seu aspecte...aiiixxx que maniàtica soc :-(
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
    3. Doncs res, vens a casa, te la serviré bona i feta... així no veuràs el seu aspecte, directament en gaudiràs.

      Elimina
    4. Perque em sembla que et tinc una mica lluny... d'altra manera et prenia la paraula!

      PTNTS
      Dolça

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.