dijous, 24 de desembre del 2015

TERRINA DE CONILL AMB OLIVES


Per a la terrina ens caldrà un conill, 250 grams de pernil en un sol tall, 400 grams de carn picada de porc (podríem barrejar-la amb carn de vedella), 200 grams d'olives farcides, una ceba de Figueres, tres grans d'all, la molla d'una llesca gran de pa, un ou, un got de vi ranci, sal, pebre i farigola fresca.

Per a l'acompanyament ens caldran endívies, nous i crema de llet.

Comencem remullant la molla de pa amb el vi ranci.

Desossem el conill i triturem la carn. Pelem i trinxem finament tant la ceba com els alls. Separem les fulles d'un parell de branques de farigola fresca. Tallem el pernil a bastonets.

En un gran bol posem les carns de conill i de porc o porc i vedella, la molla xopa, l'ou batut, la ceba i els alls trinxats i les fulles de farigola, salpebrem i ho treballem bé amb les mans per tal de barrejar tots els ingredients.

Un un motlle de terrina col·loquem una primera capa de carn, a sobre unes fileres de pernil i olives, més carn, més pernil i olives i, per acabar una nova capa de carn trinxada.


Tapem la terrina i l'enfornem al bany Maria a 200º durant una hora i mitja. Deixem refredar i reposar unes quantes hores.

Trinxem unes quantes nous i les posem en un cassó amb la crema de llet, a foc suau. Anem remenant i deixant reduir fins a obtenir la consistència de salsa volguda.

Servim la terrina amb les endívies i acompanyem amb la salsa de nous.



5 comentaris:

  1. Caram, quina recepta més curiosa! A mi m'encanta el conilll, prenc nota de la teva proposta!! bon any

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fa molts anys una amiga francesa amb va deixar un llibre dedicat només a patés i terrines. Vaig fer-ne algunes, sens dubte la que més em va agradar és aquesta, jo també sóc fan tant del conill com de les olives.
      Bon Any, Marina.

      Elimina
  2. Som molt consumidors de conill...però no he picat mai la seva carn. M'agrada aquesta terrina ;-)
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. El més entretingut és desossar el conill. La solució més senzilla és desossar les cuixes de dos conills i reservar la resta per a altres plats.
      Una abraçada.

      Elimina
    2. Al mercat de Reus hi ha una pollastreria que te'l desossen...hi he de passar perquè aquesta terrina caurà segur!!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.