dijous, 25 de febrer del 2016

COCA DE CALÇOTS I XORIÇ AMB SALSA ROMESCO

Ara és època de calçots aquesta varietat de ceba tendra, poc bulbosa, que es va calçant a mesura que es va fent. A més de les típiques calçotades podem emprar-lo en moltes altres aplicacions a la cuina, avui proposo de menjar-los en una coca.


Per a quatre persones ens caldrà: pasta de full, vuit-deu calçots, xoriç i farina.

Si ens en sobrat calçots d'una calçotada, ja els tenim fets, si no els podem fer al caliu o al forn. Jo els he fet al forn. 

Per començar eliminem les arrels, la part verda del calçot i la primera capa i els esbandim en aigua sota l'aixeta. Els posem en una safata per anar al forn amb un polsim de sal i un rajolí d'oli. Els enfornem a 180º durant vint minuts, aleshores els girem i els tenim un quart d'hora més.

Per fer la coca, empolsinem amb farina la superfície de treball i amb el corró estirem la pasta per a fer-la ben prima. La tallem en porcions i la punxem amb una forquilla.

L'enformen a 220º  durant deu-dotze minuts. Deixem temperar. Tallem el xoriç a tires.

Per a la salsa romesco ens caldrà: una cabeça d'alls, una vintena d'ametlles i d'avellanes torrades, sis llesques de pa torrat, sis nyores, quatre tomàquets madurs, una tassa de vinagre blanc, cinc tasses d'oli d'oliva, sal i pebre.

Posem les nyores en remull en aigua tèbia durant un parell d'hores. Després les buidem de llavors i en traiem la polpa.

Escalivem els alls i els tomàquets. Ho pelem i traiem la llavor del tomàquet.

Passem tots els ingredients al got de la batedora elèctrica i ho treballem fins que quedi ben fina. Si quedés massa espessa hi podem posar més oli o bé una mica de l'aigua en què hem remullat les nyores. És convenient deixar-la reposar i rectificar, si cal de sal.

Obtenim una bona quantitat de salsa que es conserva molt bé a la nevera.

Muntem la coca untant-la amb salsa romesco. A sobre hi posem calçots i talls de xoriç, acabant-la amb més salsa romesco.

4 comentaris:

  1. Molt, molt, molt bona!!! bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Jo en faig una de semblant quan fem.alguna calçotada i ens en sobren. Sensevel xoriço...i la trobem tan bona o més que els calçots!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una bona manera d'aprofitar si en sobren, i tant!

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.