divendres, 10 de novembre de 2017

REMOLATXA ROSTIDA AL FORN

De la remolatxa vermella tant en podem aprofitar les fulles en amanides -una font de vitamina A-, com les arrels -que ens aporten vitamina C i àcid fòlic-.

Rostides al forn són un molt bona guarnició, avui acompanyaran uns talls de xurrasco de vedella fets a la planxa, que haurem tingut en maceració durant un parell d'hores.


Per a quatre persones ens caldran dues remolatxes, dues cebes, mel, vinagre, oli, sal i pebre.

Comencem pelant les remolatxes i tallant-les a trossos regulars. És interessant posar-se guants ja que destenyeixen molt.

Pelem també les cebes i les tallem a grans talls. 

Ho posem tot dins d'un recipient que vagi al forn i que podem tapar. Hi afegim una cullerada d'un bon vinagre, jo ho he fet amb vinagre de poma, seguidament ho amanim amb oli, hi afegim dues cullerades de mel, sal i pebre.

Tapem la cassola i ho enfornem a 200º durant mitja hora llarga. Remenem i, ara sense tapadora, continuem la cocció durant mitja hora més.

Ja tenim l'acompanyament a punt, el servirem calent.



8 comentaris:

  1. Respostes
    1. El gust és molt més intens que si la fem bullida i la mel hi aporta un punt molt interessant.

      Elimina
  2. me gustan las remolachas en ensaladas
    pero no las como a pesar que son altos en hierro.

    Me encantó tu comentario tan sensual en recomenzar
    sos un GENIO

    ResponElimina
  3. No en sóc consumidora...hauré de provar-la feta al forn! Ara que té un color espectacular!!bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És més habitual menjar-la en amanides, aquesta és una proposta diferent.
      Una abraçada.

      Elimina
  4. Que bé Manel,
    no sabia de les fulles!
    Al forn l'haurem de provar. No havia pensat.
    La remolatxa és boníssima confitada!
    Una abraçada i gràcies pels descobriments,
    Fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Confitada és segurament la manera més coneguda de consumir la remolatxa.
      Una abraçada.

      Elimina