divendres, 24 de novembre del 2017

POLLASTRE AMB CAMAGROCS

El pollastre amb bolets és un plat de la cuina tradicional que podem preparar amb bolets frescos ara a la tardor o bé amb bolets assecats o conservats en qualsevol època de l'any.

El camagroc és un bolet d'aroma intens, molt interessant a la cuina, la combinació ens proporciona un plat molt gustós, un plat de festa.


Ens caldrà un pollastre de pagès a talls, dues cebes de Figueres, tres grans d'all, dos tomàquets, dos grapats de camagrocs (si fossin secs els rehidratem mantenint-los coberts d'aigua durant una hora), brou de pollastre, farigola, llorer, vi blanc sec, farina, oli i sal.

Netegem els bolets, pelem i tallem la ceba a juliana i els alls a llesques fines, escaldem i pelem els tomàquets i els tallem a petits daus, rentem i assequem el pollastre.

En una cassola amb un parell de cullerades d'oli, fregim el pollastre i el reservem.

En el mateix oli sofregim a foc suau la ceba i els alls, quan canviïn de color hi afegim el tomàquet. 

Quan tinguem el sofregit a punt hi posem una cullerada de farina i, tot remenant, la deixem coure durant un parell de minuts abans d'afegir-hi una copa de vi blanc sec.

Així que hagi reduït és el moment de posar-hi el pollastre, les herbes, salpebrar i cobrir-ho amb el brou. Tapem la cassola i deixem coure lentament durant tres quarts d'hora llargs.

Hi incorporem els camagrocs i continuem la cocció durant mitja hora més.

Deixem reposar abans de servir, o encara millor, no el servim fins al dia següent.

8 comentaris:

  1. Respostes
    1. Els camagrocs hi aporten la diferència.
      Gràcies Sion.

      Elimina




  2. Te una pinta fantàstica i suposo que estat boníssim.
    Salutacions.

    ResponElimina
  3. Una recepta que m'encanta! Un pollastre de tardor, tardor!
    Petonets i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
  4. Que bons, quina llàstima que aquest any hi ha hagut pocs bolets, els camagrocs donen un gust espectacular!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, Sussi, un any de pocs bolets.
      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.