diumenge, 8 d’abril de 2018

COCA DE CEBA CARAMELITZADA AMB BRIE I GORGONZOLA

Una coca fàcil de preparar i molt gustosa, de les que s'acaben ràpidament.

Tant la podem preparar amb pasta de full o amb massa per a pizza. Si fem servir la primera ens caldrà punxar-la amb una forquilla per evitar que en créixer al forn s'infli formant bombolles.


Necessitarem una massa de pasta de full o de pizza, tres cebes grosses, formatges gorgonzola i brie, orenga, sucre, sal, pebre, vinagre balsàmic i oli.

Comencem pelant les cebes i tallant-les a juliana. En una paella amb un bona cullerada d'oli, amb el foc a mitjana potència, les anem sofregint fins que comencin a agafar color, salpebrem, afegim una cullerada de sucre i una altre de vinagre balsàmic. Abaixem la intensitat del foc i deixem caramelitzar lentament, remenant de tant en tant. Si cal hi afegim una mica d'aigua.

Tallem uns daus petits dels dos tipus de formatge.

Estenem la massa i la cobrim amb una capa de ceba i hi anem dipositant el formatge repartit per tota la superfície. Acabem escampant-hi orenga.

Ho enfornem a 220º durant deu-dotze minuts, fins que la coca estigui feta i el formatge fos.

Servim sense deixar que es refredi.

5 comentaris:

  1. Saps que hi poso a vegades, i ens agrada molt?? Pera tallada ben primeta sota el formatge blau ( aleshores no hi poso brié)

    M'encanten aquest tipus de coques.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla una molt bona opció, aquesta de la pera amb el formatge blau.
      Gràcies, Glòria.

      Una abraçada

      Elimina
    2. Bona proposta Glòria posar pera!
      La pera i el formen també fan una bona parella :)
      Bon diumenge!
      Fina

      Elimina
  2. Bon dia Manel,
    Un soparet molt bo que podem preparar en poquet temps.
    Bon diumenge!
    Una abraçada,
    Fina

    ResponElimina