diumenge, 22 d’abril del 2018

ROTLLETS DE CARN AMB GORGONZOLA

Els rotlles més coneguts mundialment són els rotlles de primavera xinesos, però de menges més o menys similars n'hi ha una mica arreu, així a la cuina russa trobem els blinis, al Magrib els briuats, de la Bretanya ens arriben els creps i a les cuines del nord d'Africa i de Turquia fan servir les masses filo i brik.

Amb masses fetes amb farines de diferents tipus es fan plats dolços o salats. Avui els farcim amb carn picada i formatge gorgonzola que tant ens pot servir com a plat individual o, en una mida més reduïda,  formant part d'un assortit d'entrants variats.

Al mercat trobem amb facilitat tant la massa filo com la brik, ambdues són de característiques força similars si bé aquesta darrera és més consistent i de més bon treballar.


Per a vuit rotlles d'uns 20 centímetres de llarg, a més de la massa brik, hem fet servir 400 grams de carn picada de porc i de vedella, dues cebes de Figueres, formatge gorgonzola, sal, pebre, oli i mantega.

Comencem preparant el farcit. Pelem les cebes i les tallem a juliana fina.

En una paella amb una cullerada d'oli iniciem el sofregit de la carn, just fins que canviï de color, no ha d'estar feta del tot. En aquest punt hi incorporem la ceba, salpebrem i continuem el sofregit durant aproximadament un quart, fins que el tinguem acabat. Deixem temperar.

Tallem la massa en rectangles de 22 x 25 centímetres. Si els volem més petits, reduïm les mides de la massa. 

Si féssim servir massa filo cal fer els rectangles més grans i doblegar-los per la meitat, ens calen dues capes per evitar que es trenquin al manipular-ho.

De un en un l'untem bé amb mantega fosa o bé amb oli. Posem un parell de cullerades del farcit en un dels extrems, també hi posem una tira de formatge gorgonzola.


Anem enrotllant doblegant els extrems perquè quedi tancat. 


Els anem posant en una safata d'anar al forn damunt de paper.

Quan els tinguem tots, els pintem per sobre amb mantega fosa o oli i enfornem a 200º durant uns cinc minuts, fins que agafi un color daurat.



2 comentaris:

  1. Bona idea la manera d'embolicar-los! Gràcies, Manel!
    Recent els vaig fer amb verduretes, una mica més light, però més gormand la teva proposta.
    Feliç dia de Sant Jordi!🌹❤️📚🐉

    ResponElimina
    Respostes
    1. El farcit pot ser tant variat com volem, ho admet gairebé tot.
      Bona i Feliç Diada, Fina.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.