dijous, 10 de maig de 2018

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS


Per a quatre persones ens caldrà un pollastre, vuit escamarlans, una ceba grossa o dues de petites, tres grans d'all, tres tomàquets madurs, ametlles, avellanes, julivert, llorer, vi ranci, farina, sal i pebre.

Tallem el pollastre en vuit talls, el salpebrem i enfarinem. 

Posem tres cullerades d'oli en una cassola ampla i enrossim el pollastre. El reservem. Fem el mateix ràpidament amb els escamarlans.

Pelem i trinxem las cebes, escaldem els tomàquets i els traiem la pell i les llavors.

Si hi ha excés d'oli a la cassola en traiem, no ens en caldrà gaire. Sofregim a foc suau la ceba, quan hagi transparentat hi afegim el tomàquet i continuem el sofregit fins que estigui ben concentrat, si cal hi afegim una tassa d'aigua. 

Quan tinguem el sofregit a punt hi posem una cullerada generosa de farina, una copa de vi ranci i, tot remenant, deixem que redueixi. Ara és el moment d'incorporar-hi el pollastre, un parell de fulles de llorer, sal i gairebé cobrir-ho amb aigua. Deixem coure a foc suau durant uns tres quarts d'hora.

Preparem la picada amb els alls, el julivert i un manat d'ametlles i avellanes torrades. Ho deixatem amb el propi suc de la cocció.

Passat el temps indicat hi afegim els escamarlans i la picada. Rectifiquem, si cal, de sal i ho deixem coure tot plegat uns minuts més.


7 comentaris:

  1. Aquí tenim un plat de festa major! Boníssim.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, de festa grossa.
      Fa anys vaig publicar el pollastre amb gambes vermelles, aquest pla d'avui és el seu cosí germà.
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Me llevó su tiempo traducirlo pero por Vos
    cualquier cosa jajaja
    un abrazo desde Miami
    Me gusta la receta pero es demasiado compleja para comerla en 5 minutos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo bueno no hay porqué liquidarlo en cinco minutos, verdad?

      Elimina
  3. Me encanta tu español. Un beso desde Miami

    ResponElimina