dimarts, 19 de juny del 2018

BACALLÀ AMB CROSTA


Per a quatre persones ens caldran quatre talls de bacallà, dues patates, dos tomàquets, una ceba, julivert, farina de galeta, salsa maionesa, vi blanc sec, oli, sal i pebre.

Dessalem el bacallà tenint-lo en remull durant 60 hores, canviant l'aigua dues vegades al dia. L'assequem amb paper de cuina.

Escalfem el forn a 180º.

Pelem les patates i les tallem a llesques de gairebé un centímetre de gruix. Pelem la ceba i la tallem a juliana gruixuda. Rentem sota l'aigua de l'aixeta els tomàquets i els tallem també a llesques.

Fregim les patates en una paella amb oli abundant fins que comencin a canviar de color. Les deixem damunt de paper de cuina per tal de què absorbeixi l'excés d'oli.

Cobrim la part de la carn del bacallà amb una capa de salsa maionesa i l'empolsinem amb la farina de galeta.

Posem una tassa de vi blanc en una platera per anar al forn. Hi col·loquem primer les patates, després els tomàquets i la ceba, salpebrem, finalment hi posem el bacallà.  Ho enfornem durant un quart d'hora, moment en el què ho gratinem fins que la crosta quedi daurada.

Servim amb julivert trinxat per damunt.

Amb aquest temps de cocció la ceba queda mig cuita, perd la fortor i es nota el cruixent en boca. Si hom preferís la ceba ben feta, aleshores ho tenim al forn durant uns minuts sense el bacallà que l'incorporarem una mica més tard.


6 comentaris:

  1. Un plat de Festa Major! Que booooo!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Boa tarde, Portugal é o maior consumidor do mundo de bacalhau, não é de admirar, que existe mais de uma centena diferente de cozinhar o mesmo, mas como este que apresenta não conheço, assim, registei a sugestão para mais tarde saborear, gosto de bacalhau cozinhado de todas as maneiras.
    Bom fim de semana,
    AG

    ResponElimina
    Respostes

    1. A Catalunya el bacallà és també molt apreciat, fins al punt que hi han botigues exclusives, les bacallaneries.
      En els meus viatges a Portugal no deixo mai de tastar un plat diferent de bacallà.
      Salut!

      Elimina
  3. Bona nit Manel,
    Aquest bacallà l'agradaria molt veure'l a Antonio Sampietro.
    Mira el seu Instagram t'agradarà i segur que compartiria el teu.
    Un plat, com dieu, que sempre fa festa!
    Una abraçada,
    Fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pel que veig és tot un expert en bacallà.
      Una abraçada, Fina.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.