diumenge, 1 de juliol de 2018

PROVOLONE AMB SALSA DE TOMÀQUET AL FORN

Aquesta és una recepta fàcil i ràpida de preparar, molt apropiada per a un sopar informal, és un plat fàcil de compartir.


Per a quatre persones ens caldran dues rodanxes de formatge provolone, mig quilo de tomàquet triturat, dos grans d'all, una ceba petita, herbes provençals, orenga, pebre negre, sucre, oli i sal.

El més entretingut és fer la salsa de tomàquet, aquest pas, però, el podem tenir preparat amb antelació, d'aquesta manera acabar el plat serà cosa d'un moment.

Escaldem, pelem i traiem les llavors del tomàquet i el triturem finament.

En una paella amb una cullerada d'oli, sofregim lleugerament l'all i la ceba, fins que comencin a agafar color. Ara hi afegim el tomàquet, un polsim de sucre i una mica de sal. Ho cuinem a foc suau, remenant de tant en tant, fins a tenir la salsa al nostre gust.

Escalfem el forn a 200º.

Repartim la salsa de tomàquet en dues cassoletes de fang, a sobre hi posem el formatge, un polsim d'herbes, pebre acabat de moldre i finalment un fil d'oli.


Ara només cal enfornar-ho durant un quart d'hora.

El servim immediatament en les mateixes cassoles i ho acompanyem amb unes torradetes de pa.


6 comentaris:

  1. Aquesta me l'apunto i la faré per la meva filla i per mi...però ja! Tot just vaig comprar provolone el divendres!
    Gràcies per la recepta! Petonets i molt bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com una fondue a la italiana... gaudiu del plat!
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Respostes
    1. Sí que l'és, Sussi

      Precisament la passada nit vaig descobrir un bon nombre de receptes teves que una colla de gent ha anat penjant a Pinterest.

      Una abraçada.

      Elimina
  3. Hmm, ràpida de preparar i bonissima recepta.

    ResponElimina