divendres, 26 d’octubre del 2018

BOMBES DE POP A LA GALLEGA

Aquesta és una manera diferent de presentar el tradicional polbo á feira. Segurament els més puristes no hi estaran massa d'acord, tanmateix són els mateixos ingredients, els mateixos sabors amb una elaboració més entretinguda que sorprendrà als comensals.


Per a quatre bombes necessitarem els següents ingredients: dues potes de pop cuites, tres patates mitjanes, mantega, sal, pebre negre, pebre vermell, cristalls de sal marina i oli extra verge d'oliva.

Esbandim les patates i les bullim sense pelar en aigua amb sal fins que estiguin cuites. Les deixem temperar.

Les pelem i passem pel passapurés o bé les xafem amb una forquilla. Hi incorporem una nou de mantega barrejant-ho bé. Les deixem refredar del tot.

Mentre tallem el pop a llesques fines i l'amanim amb sal, pebre negre molt, pebre vermell i oli.

Estenem sobre la taula de treball un full de paper film que pinzellem amb oli, al centre hi col·loquem una bona cullerada de puré de patata i el cobrim amb un altre full de paper film també oliat i ho premem amb la mà o amb un corró per obtenir una circumferència plana de patata. 

Enretirem la capa de film de sobre i al mig hi posem una part del pop que tenim amanit. Ara agafem les quatre puntes del film de sota tancant-lo i prement-lo per donar forma de bola al contingut, donem voltes al paper film com si fos un caramel. Repetim l'operació fins a tenir totes les bombes a punt.

Abans de servir, tal com estan, les escalfem al microones. Les desemboliquem amb compte i una vegada al plat ho amanim amb un polsim de pebre vermell, escates de sal marina i oli extra verge d'oliva.


2 comentaris:

  1. Bon dia Manel,
    Una gourmaderia exquisida!
    El pebre vermell! Ho té tot color, aroma i sabor!!
    Merci Manel,

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.