dimecres, 14 d’octubre del 2009

SARD AMB CAMAGROCS



Per a quatre persones calen: dos sards d'entre 800 grs. i un quilo, mitja lliura de camagrocs, vi ranci, oli, sal i pebre.

Escatem el sard i el filetegem, també ho podem demanar a la peixateria. Rentem sota el raig d'aigua els bolets, eliminant la punta terrosa del peu i els deixem escórrer bé.

En una paella amb un rajolí d'oli saltegem els bolets salpebrats, afegint-hi també mitja copa de vi ranci, fins que s'hagin begut tot el líquid.

Salpebrem el peix i en una paella o planxa ben calenta, amb unes gotes d'oli el fem, primer pel costat de la pell i després el girem, durant un parell de minuts per cada costat. L'acabem al forn ben calent, uns 200º durant uns quatre minuts, just abans de servir.

Aquest peix, a la planxa té tendència a encongir-se, per això és millor acabar-lo al forn doncs resulta difícil que, deformat, quedés cuit per igual.


Es tracta d'un plat molt ràpid i fàcil de preparar. Els camagrocs és un petit bolet que desprèn un gust molt intens, complementant especialment bé la relativa manca de gust d'un peix a la planxa.

2 comentaris:

  1. Això ho he de provar! gràcies per aquest blog que fa venir tanta, però tanta gana!

    Salutacions.

    Jordi

    ResponElimina
  2. Jordi, benvingut al bloc, benvingut a casa teva o millor passa directament a la cuina... s'hi està millor.

    Si mai vols fer cap comentari, suggeriment, millora, impressions,... tu mateix.

    Salut!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.