dimecres, 4 d’agost del 2010

LLUÇ AL VERMUT BLANC AMB IDIAZABAL


Per a quatre persones he necessitat dos lluços de palangre d'uns 600 grs. cadascun, un quart de quilo de pèsols desgranats, 4 patates, una ceba, mig pebrot vermell, cansalada viada, 100 grs. de formatge Idiazabal, un got de vermut blanc sec, brou de peix, farina, oli i sal.

Tallem el lluç a rodanxes, reservant el cap i les aletes per a fer-ne el brou de peix.

Salem i enfarinem el lluç i en fem una fregida ràpida en abundant oli ben calent. El reservem damunt de paper de cuina.

En una cassola amb una mica d'oli, a foc moderat, sofregim la ceba trinxada fins que comenci a agafar color. Hi incorporem el pebrot tallat a daus. Passats tres o quatre minuts hi posem uns daus de cansalada seca (si fos crua la deixarem fer una mica), el vermut i en continuem la cocció fins que hagi reduït.

En aquest punt hi posem els pèsols i les patates tallades a daus, cobrint-ho amb brou. Quan porti uns deu minuts hi posem el peix i cinc minuts més tard uns daus de formatge.

Així que les patates estiguin cuites ja tenim el plat a punt de servir.

10 comentaris:

  1. Quina combinació! el contrast del formatge i el vermut blanc amb el lluç s'haurà de provar!
    Bon plat!

    ResponElimina
  2. Je fais très rarement du poisson en ragout.
    Ça semble très bon.
    Je note ta recette.
    Bonne journée et à bientôt.

    ResponElimina
  3. Avui he anat a la peixateria i he estat a punt de comprar lluç, al final m´he quedat rajada però la propera en compro per poder fer aquesta recepta, ha de ser ben bona...petonets

    ResponElimina
  4. Jo no n´era massa de peix, tot i que m´agrada moltíssim cuinar-lo, aquestes cassoletes són excelents i més amb uns pesolets desganats, la combinació del formatge i el vermouth molt atractiva, no tardaré en provar el teu plat.
    una abraçada

    ResponElimina
  5. Teresa,
    Ja saps com m'agrada anar improvisant amb diferents ingredients. El tema del vermut blanc sec és una aportació de la Susanna del bloc "En Roc a la cuina", que sempre el recomana pels plats de peix, i en vaig comprar una ampolla. Pel que fa als formatges, es que m'encanten i sovint els afegeixo als plats. En aquest cas l'idiazabal és un formatge que fon bé i té personalitat.
    La combinació ens va encantar.
    Si t'animes a fer-lo, així o similar, ja me'n parlaràs. Petons.

    * * * * * * *

    Nadji,
    Il serait un ragoût avec une cuisson assez vite. La touche du fromage Idiazabal (de brebis avec D.O.) est un petit raffinement.
    Bonne soirée à toi.
    Manel.

    * * * * * * *

    MªJose,
    Ah! la rajada, quina meravella de peix. No et sàpiga gens de greu.
    Ja m'explicaràs com l'has fet.
    Petons.

    * * * * * * *

    Mai,
    Si els ingredients són frescos ja tens el més important. Estic gairebé segur que us agradarà.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. complimenti!!!mette l'acquolina solo a guardare!!ciao!

    ResponElimina
  7. Manel, una altra cassoleta de peix que m'enamora...T'agrada molt cuinar amb formatge,oi?, jo sincerament és la única cosa que em planteja dubtes, ja que el formatge m'agrada sempre que no sigui molt fort, i em dona la sensació que en aquests plats tant bons potser me l'espatllaria...Una abraçada!

    ResponElimina
  8. El vermut va tant i tant bé per cuinar, li dona un toc especial i boníssim. Aquest peix de palangre tan ben engalanat té un aspecte immillorable. Enhorabona per saber guisar tant bé. Petons.

    ResponElimina
  9. Federica,
    Ti ringrazio il commento, se l'assaggi penso che piacerà anche a te. Ciao.

    * * * * * * *

    Mercè,
    Hi tant, sóc molt de formatge. Al respecte et diré dues coses, la primera és que l'idiazabal, no sé si el coneixes, és un formatge amb cos, amb sabor, però no té la contundència d'altra tipus de formatges com els blaus i es fon bé; la segona és que en aquest plat es tracta d'un afegitó, el pots fer igual sense formatge.
    La meva concepció de la cuina és la d'agafar idees bàsiques i adaptarles als gustos, a la temporada i al que tinguem a mà.
    Una forta abraçada.

    * * * * * * *

    Txell i Kike,
    Moltíssimes gràcies, només us animo a tastar-ho.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  10. Gràcies per la informació Manel, provaré l'idiazabal.Una abraçada i bon cap de setmana.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.