Per a quatre persones he fet servir tres quarts de quilo de tonyina -la punta de la cua-, quatre cebes, dos pebrots verds, quatre pastanagues, quatre grans d'all, mig enciam, dos tomàquets, nous, pebre negre en gra, vinagre de poma, oli, sal, pebre, romaní i llorer.
Comencem traient els quatre filets de la tonyina, deixant-los sense pell ni espines i els tallem a daus. Tallem les cebes a juliana fina. Pelem i tallem les pastanagues a llesques fines. Netegem i tallem el pebrot a daus.
En una cassola amb oli fregim la tonyina salpebrada, just que agafi color i la reservem. Abaixem el foc i en el mateix oli comencem sofregint la ceba i els alls amb pell. Quan esdevingui transparent la ceba hi afegim el pebrot i uns minuts més tard la pastanaga. Salem i ho deixem estofar amb la cassola tapada.
Una vegada estofada la verdura hi reincorporem la tonyina, una branca de romaní, un parell de fulles de llorer i pebre negre en gra. Hi afegim mig got de vinagre de poma i amb la cassola destapada ho deixem uns minuts que redueixi. Aleshores hi posem un got d'aigua i ho deixem coure tot plegat entre dos quarts i dos quarts i mig. Deixem temperar.
Els plats d'escabetx guanyen d'un dia per l'altre. Si ho haguéssim previst, abans de muntar el plat ho escalfem de nou sense que arribi a bullir.
Netegem l'enciam i el tallem a juliana. Tallem també els tomàquets a llesques fines.
Emplatem sobre un llit d'enciam hi posem la tonyina i les verdures de l'escabetx amb el tomàquet al costat, unes nous i ho reguem amb el mateix suc de la cocció.
Esa ensalada con atún en escabeche debe de estar de puto vivio.
ResponEliminaBesets
Una amanida completa, vistosa i segur que boníssima!! Quina pinta, m'encanta l'escabetx de tonyina
ResponEliminaHuy, quise decir de puro vicio.
ResponEliminaMes besets y perdón.
Les amanides ens encanten, (sobretot amb la caloreta, però les amanides tèbies encara ens agraden més, i aquesta te una pinta tremenda.
ResponEliminaUna abraçada
Una amanida boníssima!!!! amb tonyina escabetxada...ummmmmmmm!!!
ResponEliminaPetonets
Un plat gustós i saníssim!!
ResponEliminaBonissim !! ;)
ResponEliminaPetonets de les Masies de .....
Anna
Quina amanida més bona i refrescant!!! Me l'apunte!! La tonyina m'agrada MOOOOOLT!!!
ResponElimina