Per a quatre persones he fet servir 350 grs. d'arròs bomba, tres carxofes, una ceba, quatre salsitxes petites, mitja lliura de formatge provolone, mantega, vi blanc sec, brou de verdures, oli, sal i pebre.
Comencem trinxant la ceba. Pelem les carxofes i les llesquem ben fines, les mantindrem en aigua i unes branques de julivert perquè no ennegreixin -no ho he fet amb llimona perquè no interessa que l'arròs n'agafi el gust-. Ratllem el provolone. Fem les salsitxes a talls d'entre un i dos centímetres. Fem arrancar el bull al brou de verdures.
En una cassola amb una cullerada de mantega i un raig d'oli, a foc moderat, comencem a sofregir les salsitxes. Quan agafin color hi afegim la ceba fins que esdevingui transparent, aleshores hi posem les carxofes i continuem la cocció durant cinc minuts més.
Hi posem l'arròs i el deixem torrar tot remenant durant un parell de minuts, moment en que ho reguem amb una copa de vi blanc sec apujant el nivell del foc fins que evapori. Salpebrem i tornem a moderar el foc anant posant de mica en mica el brou que ja tenim bullint. No hem de deixar de remenar. Passats uns 17-18 minuts, ho enretirem del foc posant-hi el provolone ratllat. Amb una cullera de fusta ho remenem bé de manera que vagi agafant la cremositat del formatge.
No parlo de risotto perquè he fet sevir el nostre arròs bomba i no les varietats italianes. A casa nostra d'arròs cremós se n'ha fet també sempre.
Que buena pinta tiene ese arrocito por favor.
ResponEliminaBesos
Quina passada d'arrosset, m'encanta tot el que porta! L'haureu gaudit molt, eh?
ResponEliminaUna abraçada,
Sandra
Aquest arròs seria molt benvingut a casa meva, m'agrada això de deixar les carxofes amb julivert en comptes de llimona, i també que utilitzis l'arròs bomba en comptes de risotto, ja tens raó quan dius que aquí sempre s'ha cuinat l'arròs cremós!
ResponEliminaho fatto colazione da poco ma mi viene fame a vedere queste ricette golose buonissimo il risotto ..
ResponEliminabuona pasquetta da lia
Manel, tens l'exclusiva dels arrossos!!! no se pas quin triaria... què bons!! Bona setmana!
ResponEliminamanel aquest plat i tots entren molt bé tan sols per la vista, però es que jo hi sento l'olor també, m'encanta les carxofes i l'arròs i provaré aquesta combinació.
ResponEliminaUn altre arròs que te d’estar boníssim, la combinació d’ingredients tots del meu gust. Ummm
ResponEliminaQuè bo!! Aquest me l'apunte!! Això del provolone pinta molt bé. Salutacions
ResponEliminaAmb Provolone no l'he provat mai de fer.
ResponEliminaAgafo nota i et deixo un petó.
Petons Manel.
Muas!!
Hola Chef! Em va agradar molt el teu bloc. Em va semblar molt interessant i ara ho estic seguint. Si vols visitar el meu blog: http://kibe-cozinhandocomamigos.blogspot.com/
ResponEliminaAbraçades des de Brasil!
Luiz
Ostres tu. Quin arròs! Em va quedar espectacular i és tan fàcil de fer! Moltíssimes gràcies! Diumenge el faré per a tota una colla!
ResponEliminaPenso que us agradarà.
EliminaUna abraçada