diumenge, 11 de setembre de 2011

TEMPURA DE BADOCS FARCITS AMB BRANDADA DE BACALLÀ

 
Per a quatre persones he fet servir un quart de quilo de bacallà, una patata mitjaneta, vuit badocs o flors de carbassonera, dos grans d'all, oli de gust suau, llet, 150 grs. de farina, sal i aigua freda.

El dia anterior esqueixem el bacallà procurant que no quedi cap resta de pell ni d'espines, el posem en remull i el mantenim a la nevera. Canviem l'aigua cada 8 hores. L'escorrem bé.

Pelem la patata i la tallem petita. La fem bullir en aigua lleugerament salada durant un quart d'hora. Aleshores hi incorporem el bacallà. Així que torni a arrencar el bull ho deixem uns cinc minuts més. Ho escorrem i en un bol ho xafem bé amb una forquilla.

Llesquem l'all i el posem a confitar amb oli a foc molt suau, per anar bé no hauria de fregir. Passat uns vint minuts enretirem l'all i anem incorporant aquest oli aromatitzat a la patata i bacallà i ho treballem amb la forquilla. També hi anem afegint llet per amorosir-ho. La consistència ha de quedar com si es tractés d'un puré de patates. (Si tenim pressa ho podem fer amb el braç elèctric a una velocitat mitjana).

Preparem la tempura barrejant farina amb aigua ben gelada. Ho batem bé amb les varetes metàl·liques. Ha de quedar una massa que rellisqui lentament de la fulla d'un ganivet. Si fos massa líquida hi afegim més farina.

Farcim els badocs amb la brandada, els passem per la farina diluïda i els fregim en un cassó amb oli ben calent. Mig minut per cada costat. El passem damunt de paper de cuina perquè perdin l'excés d'oli i els servim encara calents.

8 comentaris:

  1. Què bons!!! no he provat mai els badocs, per aquí no es troban fàcilment! però estic segura que m'agradaran!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Una autèntica delícia, els cops que he provat els badocs farcits sempre m'han agradat molt!

    ResponElimina
  3. Els badocs solets ja són un gran plat, no em puc ni imaginar farcita amb brandada de bacallà: han de ser una passada!

    ResponElimina
  4. Doncs mira .... no n'he menjat mai ! m'hi tindré que posar !!! ;)


    El cotxe era del salo del automòbil , ja els hi diré que tel emboliquin !!!jeje .
    I el edifici cilíndric es la politècnica (UPC)
    Una abraçada . Anna

    ResponElimina
  5. que bons! han d'estar bonissims , m'ho apunto per provar-ho!

    ResponElimina
  6. MaryLou,
    Si mai tens l'ocasió de trobar-ne, no et decebran. L'únic secret seria mantenir-los en un pitxer amb aigua, de fet és una flor, perquè es mantinguin obertes.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Sandra i Xavi,
    El farcit pot ser tan original com vulgueu, dolç o salat. Dóna per a moltes combinacions.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Maria Àngels,
    Farcits de moltes coses són espectaculars, també de brandada.
    Salut.

    * * * * * * *

    Anna,
    Penso que a tu, a Osona, no et costarà massa de torbar-ne a mercat, o qualsevol veí que tingui un hort. Ja m'ho diràs.
    Petons.

    * * * * * * *

    Carina,
    Penso que t'agradaran.
    Salut!

    ResponElimina
  7. Els badocs farcits queden molt bons, nosaltres els fem farcits de foie
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Sión, també és una molt bona opció.
    Salut!

    ResponElimina