dilluns, 17 d’octubre del 2011

CARBASSA ROSTIDA AL FORN AMB GAMBES

Per a quatre persones he necessitat mig quilo de carbassa, un porro, dues pastanagues, 24 gambes pelades, mantega, oli, sal i pebre.

Preescalfem el forn a 200º. Pelem tant la carbassa com el porro i les pastanagues i ho tallem a talls regulars. Ho posem en un recipient que ens permeti anar al forn. Salpebrem i hi posem un parell de nous de mantega i un raig d'oli.

Ho enfornem durant aproximadament una hora. Cada quart, però, remenem bé les verdures. No cal afegir-hi cap mena de líquid, amb els seus propis sucs s'anirant coent potenciant enormement els sabors.

Mentrestant en una paella amb un petit raig d'oli ben calent, saltem les gambes salpebrades durant un parell de minuts. En reservem vuit per a la decoració del plat i la resta les tallem petites.

Una vegada tenim ben rostida la verdura, la triturem ràpidament amb el braç elèctric, no ha de quedar un puré fi, així notarem en boca les diferents textures. Hi afegim les gambetes tallades.

Ho servim en bols posant-hi a sobre de les verdures les dues gambes reservades, un raig d'oli extra verge d'oliva i uns cristalls de sal grossa per acabar de potenciar-ne els sabors.

10 comentaris:

  1. Un plat deliciós! La carbassa rostida és boníssima, i amb les gambes ho acaba d'arrodonir!

    ResponElimina
  2. i gamberi nella zucca mi mancavano mmmmm questa la voglio provare perche mi garba l accoppiamento
    by da lia

    ResponElimina
  3. S'haurà de provar, justament avui m'han portat una carbasseta... em sembla que ja sé on acabarà!

    ResponElimina
  4. M'encanta la carbassa!! n'acostumo a fer cada setmana, però sense gamba! ho provaré!

    ResponElimina
  5. Sandra i Xavi,
    Una cosa complementa l'altra. El conjunt és molt interessant i gustós.
    Salut.

    * * * * * * * * * *

    Lia,
    Sono convinto che non ti deluderà.
    Cari saluti.

    * * * * * * * * * *

    MariÀngels,
    Penso que quedaràs bé, ja m'ho diràs.
    Salut.

    * * * * * * * * * *

    Teresa,
    A part de les gambes que és un complement com n'hi podríem afegir d'altres, per a mi el fet diferencial d'aquest plat és el fet de rostir la carbassa al forn. El gust és força diferent que cuit d'una manera diferent.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. No puc mirar aquest bloc .... tan sols de veure'l ja em ve gana ;)
    Petonets de les Masies ......

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta que fa!!:: Haurem de provar-ho ... Realment el bloc fa venir salivera .. Salut !! :D

    ResponElimina
  8. Anna,
    No cal que el miris... només ensuma el flaire que despren...
    Una abraçada.

    * * * * * *

    Dora,
    El fet de coure les verdures al forn és el que li dóna la personalitat al plat.
    Ja em diràs què tal si ho proves.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  9. Realment bona!!! ...l'he fet "fil per randa" amb el raig d'oli i la sal Maldon en acabar ....Ja et faré arribar "la prueba del delito" , per aquí no sé com fer-ho ...Una abraçada!! Dora

    ResponElimina
  10. Dora,
    Me n'alegro molt que us hagi agradat
    Una abraçada.
    Manel.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.