dilluns, 2 de gener del 2012

POLLASTRE AMB GAMBES VERMELLES

Per a vuit persones necessitem un pollastre de pagès d'un parell de quilos tallat en vuit talls, 16 gambes vermelles de Palamós, tres cebes, una lliura de tomàquet triturat, 4 grans d'all, una dotzena d'ametlles i d'avellanes torrades, julivert, llorer, farigola, vi ranci, farina, oli, sal i pebre.

En una cassola gran amb oli calent sofregim ràpidament les gambes i les reservem. En el mateix oli hi posem el pollastre salpebrat per tal de que ens agafi color per tots costats. També el reservem.

A foc, ara suau, a la mateixa cassola sofregim la ceba ben trinxada i l'anem remenant sovint, fins que comenci a agafar color. En aquest moment hi posem el tomàquet i deixem que vagi concentrant, si cal hi afegirem una tasseta d'aigua. Quan tinguem el sofregit a punt, hi posem un parell de cullerades de farina i el vi ranci tot remenant durant un parell de minuts. Aleshores hi afegim dues fulles de llorer i una branca de farigola, hi incorporem el pollastre, salem i ho mig cobrim amb aigua. Deixem coure a foc suau durant uns tres quarts.

Mentre preparem una picada amb els fruits secs, els alls i el julivert.

Passem el pollastre a una nova cassola amb la salsa, que prèviament haurem passat per un colador de malla prima prement-la bé, les gambes i la picada. Ho deixem coure tot plegat deu minuts més.

11 comentaris:

  1. Mare meva, quina pintassa!! PEr sucar pa i no parar! Enhorabona!
    Bon any!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Boníssima, aquesta recepta!! Me l'apunte, no cal dir-ho!! Fa una pinta deliciosa

    ResponElimina
  3. ....està per llepar-se els dits !! Jo nomes canvio el vi ranci per conyac...però ho provaré amb vi ranci .....Sempre te molt d'èxit aquesta recepta!! Bon 2012 ...amb coses tan bones com aquesta !! Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Que bo i senzill. Mai he fet un plat com aquest, de pollastre per xucar-hi pa. Ho provaré.
    Feliç 2012!!!

    ResponElimina
  5. Sandra,
    Ja pots portar més pa que s'està acabant.
    Bona Any i una abraçada.

    * * * * * * * * * * *

    Francesc,
    No és gens complicada i quedes com un senyor.
    Salut, company.

    * * * * * * * * * * *

    Dora,
    El vi ranci segurament correspon més a la cuina tradicional catalana, tanmateix de cara al resultat final, no crec que hi hagi d'haver massa diferència.
    Els meus millors desitjos també per a tu i els teus.
    Una abraçada.

    * * * * * * * * * * *

    Gemma,
    El pollastre amb gambes o amb escamarlans és un dels plats des festa a les comarques de Girona, un mar i muntanya amb èxit garantit.
    Felicitats també per a tu. Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Un mar i muntanya de sempre i per sempre, esta per sucar-hi mooooolt de pa
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Tens raó, Sión. D'aquesta salseta no en va quedar gens, gairebé no calia rentar els plats.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  8. Aquest és el meu plat preferit, amb gambes vermelles dius? Ja vinc!!!

    ResponElimina
  9. Ja pots venir quan vulguis, M.Àngels.
    No m'importa gens fer-ne més.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  10. I tant que està per sucar-hi pa!!! i quina bona oloreta!! Una abraçada i bon any!

    ResponElimina
  11. Gràcies Teresa.
    Bon Any també per a tu i els teus.
    Una abraçada.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.