dissabte, 3 de desembre del 2011

ESPATLLA DE CABRIT A LA MENTA

Per a quatre persones he fet servir dues espatlles de cabrit, quatre cebes de Figueres, romaní, menta fresca, vi ranci, oli, sal i pebre.

Escalfem el forn a 180º. Tallem la ceba a juliana. Tallem la menta a tires fines i les posem en un bol a macerar amb una copa de vi ranci.

Posem la ceba en una plata d'anar al forn. A sobre hi posem les espatlles salpebrades a les que prèviament ja haurem marcat un tall aproximadament per la meitat. Ho reguem en oli i ho enfornem. Les anem girant cada 10/15 minuts.

Quan la ceba estigui ja feta, hi incorporem una branca de romaní i un parell de tasses d'aigua. Modifiquem el forn passant a la funció de grill amb ventilació, amb això aconseguirem el torrat de la superfície sense que es ressequi massa. En total al forn les tindrem cinc quarts.

Reservarem les espatlles i la ceba. Colarem el suc, ho desgreixarem afegint-hi el vi i la menta. Ho posarem al foc que arrenqui el bull i redueixi una mica abans de servir.

6 comentaris:

  1. Hola Manel!, feia molt temps que no et veia per aquí!. Abans de veure qui havia fet la recepta només per la foto ja savia que éres tú...Aquests plats només poden ser teus!. Em quedo amb la recepta, només canviaré el romaní, perquè no sé què em passa que em fa venir una sensació molt desagradable al paladar...gairebé de nàusea...és molt estrany, a mi m'agrada tot!...Un petó!

    ResponElimina
  2. Deu quedar ben curiós el gust a menta! Fa temps que no menjo espatlles de cabrit, amb el que m'agraden, m'enduc la recepta!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Mai l'he provat amb menta , amb romaní i farigola si ... una altra a provar ... per cert el formatge amb pinya DELICIÓS!!!! Una abraçada!

    Dora

    ResponElimina
  4. Mercè,
    Doncs, fora romaní. Si t'hi agrada alguna altra herba com farigola o llorer, tu mateixa, i si no, amb la menta ja faràs.
    Una abraçada.

    * * * * * * * *

    Sandra,
    Si la menta t'agrada segur que el plat també. És un tipus de cuina sense secrets.
    Petons.

    * * * * * * * *

    Dora,
    Penso que t'agradarà.
    Celebro que us hagi agradat.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  5. Doncs jo també he cuinat el cabrit amb herbes, però mai amb menta, s'haurà de tastar no?

    ResponElimina
  6. Aquesta espatlleta deuria d´estar deliciosa
    Una abraçada

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.