Els ingredients per a quatre persones són: una ceba grossa, dues patates, quatre albergínies, vuit gambes vermelles, mantega, oli i sal.
Un un cassó amb oli calent fregim ràpidament les gambes durant un parell de minuts. Les pelem deixant només el segment de la cua i les reservem. Passem els caps i pells de les gambes pel colador xinès prement-ho bé, passem l'oli que desprèn a una cassola. Tornem a posar els caps i pells de les gambes al cassó, hi afegim un litre d'aigua i ho fem bullir durant vint minuts.
Pelem les albergínies, les fem a daus i les salem, deixant-les suar durant uns vint minuts. Mentre trinxem la ceba i fem a daus les patates.
En la cassola amb l'oli de les gambes sofregim primer la ceba a foc suau remenant sovint. Quan hagi agafat color hi afegim la patata i l'albergínia, sofregint-ho durant cinc minuts més. En aquest moment ho cobrim just amb el brou de gambes, deixant-ho coure durant vint minuts.
Ho passem per la batedora, si quedés massa espès hi afegim una mica més de líquid. Hi incorporem una bona nou de mantega que li donarà cremositat i lluentor. Ho emplatem amb un parell de gambes a sobre.
Quines gambes més precioses, un acompanyament ideal a una crema ja de per si boníssima!
ResponEliminaAquesta agrada fins i tot a qui no li acaben de fer el pes les albergínies.
EliminaUna abraçada.
ultimamente anche io uso spesso fare le vellutate cose che prima non facevo ... sono delicate e buone ma sopratutto quando poi vengono arricchite con gamberi sono ancora più chic ... complimenti..
ResponEliminalia
Ciao Lia,
Elimina... e possono essere fatte da qualsiasi verdure... et contorni.
Davvero buone.
Un abbraccio.
¡¡quines gambes!!!!! ummmmmmm.
ResponEliminaJo faig crema d'alberginies, pero aixó de les gambes, genial.
Un complement que la fa diferent, fins i tot, apreciat per qui no acaba de ser gaire amant de l'albergínia.
Eliminano he probat mai la crema d'alberginies i m'encanten....aquesta la faré segur,
ResponEliminaJo penso que et sorprendrà gratament.
EliminaLa crema de albergínia no l'he provada , però una amb gambes de carxofa , si ...més feina ;D
ResponEliminaLa carxofa i la gamba... i tant que han de lligar la mar de bé. Bona proposta!
EliminaMerci Manel, je dois pouvoir y arriver! :-)
ResponEliminaMerci a toi, Nina
Elimina... et bon appétit!
Jo mai penso a deixar suar les alberginies...
ResponEliminaperò aquest plat ha de ser boníssim, eh?
Bon cap de setmana!
Alba,
EliminaLi treu el possible punt d'amargor.
Una abraçada.
Quina bona pinta fan aquestes gambes!!! bé, tot el plat, eh?? la combinació ha de ser molt bona! una abraçada
ResponEliminaHola Teresa,
EliminaT'animo a tastar-ho penso que quedaràs satisfeta.
Una abraçada.
Quina bona combinació l'albergínia amb aquestes gambes tant formoses.
ResponEliminaEns ha agradat molt aquesta proposta.
Segurament perquè porta verdura i aquesta ens encanta a ESfruita ja que som una nova botiga online de fruites i verdures de qualitat. Avui venim a presentar-nos perquè hi facis un cop d'ull i per animar a la resta d'usuaris a visitar-nos: www.esfruita.com
A més a més, si cliqueu "m'agrada" a la pàgina de Facebook aconseguireu un 25% de descompte: www.facebook.com/Esfruita