La setmana propera farà un any que ens va deixar el mestre Santi Santamaria, avui m'ha vingut de gust recordar-lo amb una de les seves receptes, d'aquelles que el caracteritzen, la seva mirada personal a la cuina tradicional.
Per a quatre persones he fet servir quatre galtes, una vintena de figues seques, una ceba, dos grans d'all, tomàquet triturat, brou de carn, vi ranci, farina, oli, sal i pebre.
Comencem posant en remull en aigua tèbia les figues. Passada una hora, les escorrem bé i les cobrim amb vi ranci. Les hi tindrem una altra hora.
Mentre, salem i empebrem les galtes i en una cassola amb un raig d'oli les rossegem. Les reservem.
En el mateix oli, a foc més suau, sofregim la ceba que haurem tallat ben fina. Quan canvii de color hi afegim el tomàquet i deixem que de mica en mica es vagi concentrant.
En aquest punt hi afegim els alls trinxats, ho remenem i hi afegim una cullerada de farina. Passat un parell de minuts, tot remenant, hi posem el vi ranci de la maceració de les figues, deixant-ho reduir. Aleshores hi reincorporem les galtes i ho mig cobrim amb el brou de carn. Amb la cassola tapada ho deixem coure durant mitja hora. Si cal desgreixem el líquid.
Retirem les galtes i passem la salsa pel colador xinès. Tornem a posar les galtes a la cassola amb la salsa i les figues. Així que les galtes estiguin toves ja ho tindrem a punt per servir.
no he menjat mai galtes de porc, al meu home si li agraden, li prepara la seva mare quan va a dinar a casa seva però jo no le she fet ni menjat mai.....coses que pasan jiji
ResponEliminaBé, mentre la mare vagi fent, ara si el vols sorprendre...
EliminaUna abraçada.
Crec que has ajuntat dues de les coses que més m'agraden per fer un plat de luxe! És que recepta del mestre Santi no falla.
ResponEliminaSandra,
EliminaAquí s'ajunta la melositat de la galta amb la dolçor de les figues i la combinació és de les bones.
Una abraçada.
El porc combina perfectament amb el dolç de les figues, fantàstica
ResponEliminaUna abraçada
I tant que sí. Ja fa temps en vaig mostrar una altra amb fruïts secs.
EliminaUna abraçada.
Un plat ben guapo per al cap de setmana
ResponEliminaLes figues li donen el toc de festa.
EliminaUna abraçada.
Las galtes de porc m'agraden les faig amb cebes, prunes y pinyons.
ResponEliminaAra las probarè amb figues.
Ja fa temps en vaig publicar una tal com dius, amb fruits secs.
EliminaUn plat de festa.
Ja torno ha tenir una cosa mes a fer!! ..les galtes son tan meloses ...i les figues amb vi ranci , com les tingui molt de temps , no en quedaran per fer el plat ...Ja tinc gana !
ResponEliminaUna abraçada i gràcies de nou per aquest plat !!
Dora,
EliminaMolt agraït per la contundència del comentari. Segut que no et decebran aquestes galtes.
Una abraçada.