dissabte, 28 de gener del 2012

EMULSIÓ DE CARXOFA A LA CARXOFA

 
Aquest és un plat molt ràpid i senzill de preparar, amb un resultat excel·lent.

Per a quatre persones he hagut de menester cinc carxofes, dues patates, oli, pebre i sal.

Pelem i tallem a llesques fines quatre carxofes i les posem en un cassó amb un raig d'oli a sofregir a foc suau.

Pelem les patates i les tallem e trossos petits. Les incorporem al cassó i ho salpebrem. Remenem sovint, sempre a foc suau. Quan estigui ben estofat ho cobrim d'aigua i deixem coure durant uns vint minuts.

Mentre, netegem i tallem a grills fins l'altra carxofa i la fregim ràpidament en oli ben calent. La reservem damunt de paper de cuina perquè absorbeixi l'oli sobrant.

Passem la verdura al got de la batedora elèctrica i ho triturem ben fi. Si fos massa espessa hi afegim líquid de la cocció. Quan tingui la textura d'una crema, ara a velocitat baixa, continuem fent anar la batedora tot afegint-hi oli extra verge d'oliva fins aconseguir una emulsió.

Al moment de servir hi posem damunt carxofa fregida i uns cristalls de sal gruixuda.

17 comentaris:

  1. Respostes
    1. Cal aprofitar la carxofa ara que està en el seu millor moment.

      Elimina
  2. El títol ho diu tot!, carxofa dues textures per gaudir-ne a plaer!. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada combinar diferents maneres de presentar un ingredient en un mateix plat.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. Respostes
    1. I tant que sí, l'emulsió és molt fina al paladar.

      Elimina
  4. Una altra receptar que provarem ...Pregunto , si hi poses caldo de carn , reste gust a les carxofes?. La faré tal qual , però és per saber-ho .

    Una abraçada!

    Dora

    ( m'he confós abans , per això l'he esborrat)

    ResponElimina
  5. Dora,
    Jo el brou de carn el guardaria per un altra mena de plat.
    No ha de quedar malament, penso, però et desvirtua una mica el gust de la carxofa, especialment si és molt potent.
    Ja has vist que tot és vegetal, no hi ha ni llet.
    A l'emulsió, l'oli dóna una finor especial en boca.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. El purè de patata l'acostumo a fer emulsionat amb oli d'oliva. Però amb carxofa ha de ser encara millor!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El gust de la carxofa és potent i predomina totalment sobre la patata.

      Elimina
  7. Simplement espectacular. Carxofa a la màxima potència!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta recepta és 100% vegetal, així doncs, Xavi, espero que sigui del teu agrad.
      Salut!

      Elimina
  8. Feta i menjada! Boníssima pare!!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  9. Un plat deliciós per aquests dies
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sión,
      Una manera menys habitual de menjar la carxofa, sempre bona i mes ara que està en el seu millor moment.
      Una abraçada.

      Elimina
  10. Sono contento di sapere che ti piace.
    Cari saluti.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.