dimecres, 4 d’abril del 2012

BACALLÀ AMB HORTALISSES I ROMESCO

Els ingredients per a quatre persones són: vuit talls de bacallà, dos cebes tendres, quatre tomàquets madurs, quatre patates, quatre carxofes, un quart de quilo de pèsols desgranats, tres ous, una copa de vermut blanc sec, farina, llorer, salsa romesco, oli i sal.

En una paella amb oli calent fregim les carxofes netes i tallades en quatre o sis talls en funció de la mida; les reservem. El bacallà l'haurem dessalat tenint-lo 60 hores en aigua a la nevera canviant-la quatre vegades. L'assequem en paper de cuina, l'enfarinem i el fregim en el mateix oli durant un parell de minuts per cada costat. El col·loquem en cassoletes individuals.

En una paella amb molt poc oli i a baixa temperatura anem sofregint, a poc a poc, la ceba trinxada. Quan comenci a agafar color hi afegim el tomàquet, sal i una fulla de llorer. Així que el tomàquet estigui fet hi posem el vermut blanc i deixem reduir. Aleshores hi posem una tassa d'aigua i deixem que torni a concentrar.

En una olla amb aigua i sal bullim les patates pelades i fetes a grans talls. Passats cinc minuts hi afegim els pèsols i ho deixem bullir plegat durant deu minuts més. Fem els ous durs.

Repartim el sofregim damunt el bacallà, hi afegim les patates, les carxofes i els pèsols, així com una cullerada sopera de salsa romesco diluïda amb una mica d'aigua. Ho deixem coure plegat a foc molt suau. Cinc minuts abans de servir hi afegim els ous tallats a mitges llunes. Servim calent.

10 comentaris:

  1. Una cassoleta de bacallà boníssima, amb el romesco m'encanta!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. El romesco fa la funció d'una picada amb personalitat pròpia.
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Em sembla una recepta per cuinar el bacallà boníssima!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El bacallà combina bé amb una gran quantitat d'ingredients diferents, amb aquests no desentona gens ni mica.

      Elimina
  3. Creia que t'havia deixat un comentari , però veig que no surt ...deia que jo el faig semblant menys per les patates , que no ni poso i la idea de la salsa romesco , que em sembla genial ...Una bona cassoleta de bacallà, per aquí molt típica de Setmana Santa i el que es a la franja ( Fraga) típic de la nit de Nadal .... Una abraçada pare i salut per continuar ... :))

    ResponElimina
    Respostes
    1. No coneixia aquesta tradició de la Franja. El bacallà per Setmana Santa sí; el que en el meu cas ha estat casualitat.
      Una abraçada.

      Elimina
  4. Aixo te de ser molt bo.
    Angy

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.