Per a quatre persones ens caldrà un quilo de pops petits però no molt, quatre patates, mitja cabeça d'alls, un tomàquet, llorer, pa, vi blanc sec, fumet de peix, oli i sal.
Netegem els pops. Pelem les patates i en comencem el tall per acabar trencant-les. Pelem els alls.
En una cassola catalana amb un bon dit d'oli hi posem els alls deixant-los fins que agafin un color ben fosc, sense arribar a negre ja que amargarien. Els reservem al morter. En el mateix oli i fregim una llesca de pa, una fulla de llorer i el tomàquet tallat per la meitat. Amb tots aquests ingredients fem la picada i la deixatem amb un got de vi blanc.
A la paella hi posem les patates, els pops i la picada, cobrint-ho amb el brou. Salem i deixem coure a foc moderat durant mitja hora. Ja podem servir.
que bo!! amb pop no havia pensat a fer-lo!!
ResponEliminaEs pot fer amb molt tipus de peix, preferiblement de carn dura, i també amb pops, calamars o sèpia.
EliminaAixò sí, controlant el temps de cocció i si de cas afegint-ho més tard.
che piatto da intingolo.. lo adoro mi garba un monte il polipetti preparati cosi..
ResponEliminacomplimenti
lia
Ciao, Lia.
EliminaQuesto è il modo di cottura tradizionale del pesce dai pescatori del sud di Barcellona.
Cari saluti.
Faig poques vegades pop, però amb aquesta recepta em sembla que aviat en tornaré a cuinar!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Amb pops bastant petits fes-ho així, però si fossin una mica més grans jo els escaldaria en aigua bullent tres vegades o bé els congelaria primer, per evitar que quedessin massa durs.
EliminaUna abraçada.
Una recepta de festa, quin "suquillo" que es veu!
ResponEliminaL'all cremat és el nom que donen al suquet els pescadors de la zona del Garraf. La diferència amb altres plats similars és el fet de deixar gairebé cremar els alls i també el fet d'afegir la picada al principi. El gust és ben diferent.
EliminaSi que és estrany això de la picada... , un plat gens complicat que fa una bona pinta!!!
ResponEliminaGràcies un altre cop i una forta abraçada! :)
La gent de mar del Garraf ho fan així i a mi m'agrada provar-ho de tant en tant. El gust és ben diferent al d'altres suquets. Penso que no et decebrà.
EliminaUna abraçada.
Jo havia fet rap a l'all cremat, amb una recepta vinguda de Vilanova i la Geltrú. Ara en tinc una altra, amb aquests popets, que ha de ser deliciosa!
ResponEliminaLa tècnica de l'all cremat prové del Garraf, dels seus pescadors.
EliminaEl rap a l'all cremat ja el vaig mostrar al bloc fa tres anys i és una manera de cuinar que es pot emprar amb molts tipus de peix sempre i quan siguin de carn dura.
Si us agrada et suggereixo que ho provis amb ventresca de tonyina. Sensacional!
Una abraçada.
Un plat de pops extraordinari
ResponEliminaUna abraçada
Ja ho pots ben dir, Sion. No calen gaires elements més.
EliminaUna abraçada.
Jo faig sovint rap al all cremat, una recepta de la meva mare.
ResponEliminaAquets pops están extraordinaris
La base és la mateixa i ho podem provar amb bastants tipus de peix diferent.
Elimina