divendres, 8 de juny del 2012

ARRÒS CREMÓS DE TOMÀQUET I XAMPINYONS

Els ingredients per a quatre persones són: quatre tomàquets, dues cebes, vuit xampinyons, 400 grs. de carn picada de vedella, 350 grs. d'arròs bomba, brou de verdures o de carn, formatge emmental, vi blanc sec, oli, sal i pebre.

Escaldem en aigua bullent durant un minut llarg els tomàquets, els refredem, pelem i traiem les llavors i en trinxem la carn. Pelem les cebes i també la trinxem ben petita. Netegem els xampinyons i els llesquem.

En una paella gran o una cassola, amb una mica d'oli fregim lleugerament la carn picada i la reservem. Afegim una mica més d'oli i, a foc suau, sofregim la ceba fins que comenci a agafar color, moment en que hi incorporem els xampinyons i un parell de minuts més tard la carn picada. Seguidament hi posem la polpa de tomàquet, salpebrem i deixem que tot plegat es vagi confitant.

Quan tinguem el sofregit ben concentrat hi posem l'arròs i ho remenem durant dos minuts deixant que torri una mica. Hi posem un got de vi blanc i deixem reduir abans de posar-hi el brou que tindrem ja bullint.

Deixem coure durant dotze minuts a foc fort i cinc minuts més a foc suau. Quan l'arròs estigui al dente l'enretirem del foc i hi incorporem el formatge acabat de ratllar, remenem amb energia perquè s'incorpori bé a l'arròs i hi aporti la cremositat.

8 comentaris:

  1. No em cansaré mai de menjar arròs, sempre hi ha receptes noves i tan bones com aquesta per provar!
    Una abraçada
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'arròs és que lliga amb gairebé tot, oi?
      Una abraçada.

      Elimina
  2. l'arròs m'agrada cuinat de qualsevol manera, aquest es veu superior

    ResponElimina
  3. Quina textura que té aquest arròs, el voldré fer a casa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fer el sofregit sense presses és el secret, a més del formatge.

      Elimina
  4. A mi em desapareixent els comentaris ...
    Deia la setmana passada que era una bona idea pel cap de setmana , fa molt bona pinta pare , el provarem , segur :) Una abraçada! :)....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs no l'he vist, Dora.
      Aquest és un plat complert amb la carn picada. Amb una amanida inicial n'hi ha ben bé prou.
      Gràcies per tornar-hi.
      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.