Els ingredients per a quatre persones són: quatre tomàquets, dues cebes, vuit xampinyons, 400 grs. de carn picada de vedella, 350 grs. d'arròs bomba, brou de verdures o de carn, formatge emmental, vi blanc sec, oli, sal i pebre.
Escaldem en aigua bullent durant un minut llarg els tomàquets, els refredem, pelem i traiem les llavors i en trinxem la carn. Pelem les cebes i també la trinxem ben petita. Netegem els xampinyons i els llesquem.
En una paella gran o una cassola, amb una mica d'oli fregim lleugerament la carn picada i la reservem. Afegim una mica més d'oli i, a foc suau, sofregim la ceba fins que comenci a agafar color, moment en que hi incorporem els xampinyons i un parell de minuts més tard la carn picada. Seguidament hi posem la polpa de tomàquet, salpebrem i deixem que tot plegat es vagi confitant.
Quan tinguem el sofregit ben concentrat hi posem l'arròs i ho remenem durant dos minuts deixant que torri una mica. Hi posem un got de vi blanc i deixem reduir abans de posar-hi el brou que tindrem ja bullint.
Deixem coure durant dotze minuts a foc fort i cinc minuts més a foc suau. Quan l'arròs estigui al dente l'enretirem del foc i hi incorporem el formatge acabat de ratllar, remenem amb energia perquè s'incorpori bé a l'arròs i hi aporti la cremositat.
No em cansaré mai de menjar arròs, sempre hi ha receptes noves i tan bones com aquesta per provar!
ResponEliminaUna abraçada
Sandra
L'arròs és que lliga amb gairebé tot, oi?
EliminaUna abraçada.
l'arròs m'agrada cuinat de qualsevol manera, aquest es veu superior
ResponEliminaPenso que no et decebrà.
EliminaQuina textura que té aquest arròs, el voldré fer a casa!
ResponEliminaFer el sofregit sense presses és el secret, a més del formatge.
EliminaA mi em desapareixent els comentaris ...
ResponEliminaDeia la setmana passada que era una bona idea pel cap de setmana , fa molt bona pinta pare , el provarem , segur :) Una abraçada! :)....
Doncs no l'he vist, Dora.
EliminaAquest és un plat complert amb la carn picada. Amb una amanida inicial n'hi ha ben bé prou.
Gràcies per tornar-hi.
Una abraçada.