divendres, 17 d’agost del 2012

CREMA FREDA DE PORROS AMB GAMBA

Per a quatre persones ens caldrà quatre porros, tres patates mitjanes, quatre gambes mitjanes, 100 grs. de formatge emmental, oli, sal i pebre.

Netegem els porros aprofitant només la part blanca, pelem les patates i ho fem a talls regulars.

En un cassó al foc amb aigua i una mica de sal, així que arrenqui el bull hi posem les gambes i les deixem coure durant un parell de minuts. Les remullem en aigua freda i les reserven.

Posem un parell de cullerades d'oli en una cassola de parets altes i sofregim el porro. Quan comenci a voler agafar color hi afegim la patata. Salpebrem i deixem sofregir uns minuts remenant sovint abans de cobrir-ho amb aigua. Ho deixarem coure durant un quart llarg.

En calent ho triturem amb el braç elèctric, afegint-hi el formatge ratllat. Amb la pròpia escalfor es fondrà i incorporarà a la verdura. Deixem refredar durant una hora abans de posar-ho a la nevera.

En el moment de servir hi posem la gamba pelada, uns cristalls de sal i un fil d'oli extra verge d'oliva.

14 comentaris:

  1. Que en vénen de gust els plats com aquest que ens proposes, magnífic!

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. C'est une variante de la vichyssoise ...à la crevette.

      Elimina
  3. OH!, quin aspecte més suau i gustós!. Una cremeta que ha d'estar boníssima. Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ben gustosa i fresqueta és ideal per aquestes dates.

      Una abraçada.

      Elimina
  4. Quina recepta més bona!!! Ideal per aquesta època. Me l'apunte!!!

    ResponElimina
  5. Fas servir l'aigua de cocció de les gambes per fer la crema?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es podria utilitzar, jo no ho he fet ja que només es tracta d'una escaldada ràpida, no dóna temps a que quedi massa substància a l'aigua. No crec que sigui cap aportació significativa al plat.
      Una abraçada.

      Elimina
  6. Que bona ! cap a la tardor una mica tèbia potser també estaria bona , oi?
    Gràcies i abraçada! :))

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.