divendres, 21 de setembre del 2012

ARRÒS DE CONILL

Per a quatre persones ens caldrà vuit-dotze talls de conill (en funció de la mida), una ceba, dues pastanagues, un porro, un tomàquet madur, 100 grs. de pèsols desgranats, un pebrot verd, dos grans d'all, dotze avellanes, julivert, 350 grs. d'arròs bomba, vi blanc sec, oli i sal.

En una paella amb un raig d'oli calent fregim el conill, també el fetge, fins que agafi color. També hi posem els alls pelats i el julivert. Ho reservem.

A la mateixa paella, a foc més suau, fem el sofregit començant per la ceba trinxada. Quan comenci a voler agafar color hi afegim el pebrot i la pastanaga a talls regulars. Dos minuts més tard el porro tallat a llesques. Quan tot hagi agafar color és el moment de posar-hi la polpa del tomàquet i deixar-lo confitar. Salem.

Mentre, fem la picada amb el fetge del conill, els alls, el julivert i les avellanes. Ho deixatem amb un got de vi blanc i ho afegim al sofregit. Cinc minuts més tard és el moment de posar-hi l'arròs. Poc després ho cobrim amb el doble i una mica més d'aigua que ja tindrem bullint.

Deixem coure uns deu minuts a foc alegre i set minuts més a foc suau.

8 comentaris:

  1. Arròs de conill, era l'arròs preferit del meu pare, gràcies per aquesta recepta que em plena de bonics records.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A pagès, l'arròs, en dies de festa es feia matant algun animal del corral, el conill acostumava a ser un bon ingredient. Sí, a molts ens porta bons records.

      Elimina
  2. j'ai pris du volume aux hanches juste à regarder le cliché!!!lol

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pas besoin de souffrir, Angevine, dans la vie il y a des choses bien pires.

      Elimina
  3. AAiiiXXXX!!! per un arròs com aquest hauriem fet els quilòmetres fins a casa teva. Llàstima que ja us el deveu haver acabat ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolça, per això no hi ha problema, quan agafis el cotxe, avisa, que començaré a posar l'arròs al sofregit.
      Una abraçada.

      Elimina
  4. L'arròs amb conill, el millor!!! quan era petita el feia el meu avi, amb foc de llenya, amb ceps i pinyes, insuperable!!!!!
    Com diu la Dolça, la propera vegada que el facis, ens avises!!!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mary Lou, ah, el foc amb sarments, és ideal per a la carn de xai.
      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.