diumenge, 16 de setembre del 2012

PAGELL AL FORN

Per a quatre persones ens caldrà dos pagells de 500-600 grs., tres patates mitjanes, dues cebes, all, julivert, anet, vermut blanc sec, brou de peix, oli, sal i pebre.

Netegem els peixos d'escates i budells, o diem que ens ho facin a la peixateria. Tallem les cebes a juliana fina i llesquem les patates. Trinxem l'all i el julivert.

Posem, en una plata per anar al forn, les cebes, les cobrim amb les patates, salpebrem, hi posem l'all i el julivert trinxats i un got de vermut blanc sec i un altre de brou de peix. Ho enfornem a 180º durant uns vint minuts.

Entretant, rentem el peix, l'assequem amb paper de cuina i el farcim amb flors d'anet. Quan les patates ja estiguin cuites, posem el peix a sobre, salpebrem i el reguem amb un fil d'oli. El tornem a enfornar. Als deu minuts li donem la volta i el deixem deu minuts més.

Abans de servir, procurem treure la pell i les espines sense que se'ns trenqui massa el peix.

10 comentaris:

  1. Que n'és de bo el pagell, a casa tinc la sort de tenir un pescador que de tant en tant me'n porta directe de la barca, m'agrada com l'has preparat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja és una sort poder tenir la certesa de que és tan fresc.

      Elimina
  2. el pagell es un peix bonissim, m'agrada molt la teva recepta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No és dels més consumits, però ben poc ha d'envejar al sard o a l'orada.

      Elimina
  3. Hola Manel guapo tu

    Quin goig de plat, nyam nyam, vermut blanc sec..je,je, ets dels meus

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, Susanna, tu m'hi vas aficionar.
      Una abraçada.

      Elimina
  4. Respostes
    1. El peix, si és fresc, no demana massa coses més.
      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.