Per a quatre persones ens caldrà dos pagells de 500-600 grs., tres patates mitjanes, dues cebes, all, julivert, anet, vermut blanc sec, brou de peix, oli, sal i pebre.
Netegem els peixos d'escates i budells, o diem que ens ho facin a la peixateria. Tallem les cebes a juliana fina i llesquem les patates. Trinxem l'all i el julivert.
Posem, en una plata per anar al forn, les cebes, les cobrim amb les patates, salpebrem, hi posem l'all i el julivert trinxats i un got de vermut blanc sec i un altre de brou de peix. Ho enfornem a 180º durant uns vint minuts.
Entretant, rentem el peix, l'assequem amb paper de cuina i el farcim amb flors d'anet. Quan les patates ja estiguin cuites, posem el peix a sobre, salpebrem i el reguem amb un fil d'oli. El tornem a enfornar. Als deu minuts li donem la volta i el deixem deu minuts més.
Abans de servir, procurem treure la pell i les espines sense que se'ns trenqui massa el peix.
Sa i molt bo!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
... i sense massa complicacions.
EliminaUna abraçada.
Que n'és de bo el pagell, a casa tinc la sort de tenir un pescador que de tant en tant me'n porta directe de la barca, m'agrada com l'has preparat!
ResponEliminaDoncs ja és una sort poder tenir la certesa de que és tan fresc.
Eliminael pagell es un peix bonissim, m'agrada molt la teva recepta.
ResponEliminaNo és dels més consumits, però ben poc ha d'envejar al sard o a l'orada.
EliminaHola Manel guapo tu
ResponEliminaQuin goig de plat, nyam nyam, vermut blanc sec..je,je, ets dels meus
mil petonets Susanna
Tens raó, Susanna, tu m'hi vas aficionar.
EliminaUna abraçada.
Molt sana i molt bona, si senyor!!!
ResponEliminapetonets
El peix, si és fresc, no demana massa coses més.
EliminaUna abraçada.