dimecres, 2 de gener del 2013

CONILL AL TORRÓ

Passat Nadal, passada l'eufòria de tornar a menjar torrons, acostumen a quedar-ne restes que anem menjant de mica en mica en dates posteriors. Per què no aplicar-ne també a la cuina?

Per a quatre persones ens caldrà un conill tallat a octaus, una ceba grossa, una pastanaga, una branca d'api, un tomàquet madur, 1/3 de barra de torró de Xixona, mitja lliura de mongeta cuita, 50 grs. de pernil, un gra d'all, oli, sal i pebre.

Salpebrem el conill i el passem a una cassola de parets altes amb tres cullerades d'oli. El deixem agafar color per tots costats i el reservem.

A la mateixa cassola hi sofregim una bresa primer de ceba. així que comenci a agafar color, de pastanaga, i uns minuts més tard d'api i del tomàquet pelat. Quan tinguem el sofregit a punt hi reincorporem el conill. Ho cobrim gairebé d'aigua i deixem coure a foc suau durant tres quarts d'hora.

Enretirem els talls de conill llevat del fetge. Amb el braç elèctric el triturem amb les verdures i el torró aconseguint una salseta fina. Hi reincorporem el conill, rectifiquem de sal i ho deixem coure tot plegat durant un quart més.

Mentrestant pelem l'all i el tallem a làmines fines El posem en una paella amb una cullerada d'oli a foc suau. Quan agafi color hi posem també el pernil tallat a petits daus i un minut després les mongetes cuites. Ho saltem durant tres minuts.

Emplatem el conill, el napem amb la salsa i l'acompanyem amb les mongetes saltejades.

9 comentaris:

  1. Em sembla una proposta molt original això d'usar el torró per a guisar un conill. Com que jo sóc més de pollastre, creus que s'hi podria fer igualment? I, amés, si canviem les mongetes per alguna altra verdura? Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet el torró actua com a substitut de les ametlles de la picada. En dur mel no hi he posat all per no desvirtuar el sabor del torró.
      Amb el pollastre hi ha d'anar igualment bé. El contrast de dolç i salat també l'admet bé. Tinc publicada una recepta de pollastre caramel·litzat.
      En quant a l'acompanyament pot ser tan variat com la teva imaginació suggereixi, uns xampinyons, uns espàrrecs verds a la planxa, una patata bullida amb pell tallada per la meitat i acabada a la planxa, un saltat de carxofes...
      Salut!

      Elimina
  2. Ostres! jo havia utilitzat torró per al salmó però amb conill ni se m'hagués passat pel cap. Aquest contrast m'agradaria! Quina originalitat! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. El contrast de dolç i salat o agrada o no agrada, no acostumen a haver-hi termes mitjos. El conill amb xocolata és una recepta coneguda d'antic, també la tinc publicada. La prova amb el torró ha estat tot un èxit.
      Marta, si la fas, ja m'ho sabràs dir.

      Elimina
  3. Moltes gràcies per la teua resposta. Possiblement faré una recepta de pollastre tot basant-me en la teua. Salutacions company!!

    ResponElimina
  4. Que bo ! Ara haure d'anar a comprar torrons , a casa no en sobren d'aquestes coses !

    Un cop més gràcies!

    Abraçada!

    ResponElimina
  5. Ooooooooh que pinta más exquisita !!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Trini,
      Realmente resulta muy sabroso, te animo a probarlo.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.