dimecres, 6 de febrer del 2013

FILET DE PORC AMB PERES AL GARNATXA DE L'EMPORDÀ

Per a quatre persones ens caldrà: 600 grs. de filet de porc (també conegut com a llaminera o secret), 3 peres conferència, mel, llimona, canyella, garnatxa de l'Empordà, oli, sal i pebre.

Amb un ganivet ben esmolat anem obrint el filet en espiral fins a aconseguir una superfície de menys d'un centímetre de gruix i el tallem a la mida de cada ració. Pelem les peres; la meitat la llesquem al llarg i l'altra meitat la tallem a petits daus.

Escalfem una cassoleta i hi posem una cullerada generosa de mel, als poc moments hi posem un petricó de garnatxa. Amb les varetes ho anem remenant fins a desfer la mel. Aleshores hi posem les llesques de pera, mitja branca de canyella i un polsim de sal i deixem que vagi coent durant un quart d'hora.

Mentre, en un petit bol hi posem mitja cullerada de mel i el suc de mitja llimona. Ho remenem tot afegint l'oli en un fil, que vagi emulsionant. Salpebrem i hi incorporem els daus de pera. Obtindrem una vinagreta que aportarà frescor al plat.

Salpebrem el filet i el fem a la planxa ben calenta, entre 3 i 5 minuts per cada costat, en funció de com ens agradi de fet. És aconsellable no passar-se de cocció ja que pot quedar massa ressec.

Tallem cada ració en quatre talls i muntem el plat amb les peres al garnatxa, el filet i per sobre d'aquest la vinagreta de pera amb mel

8 comentaris:

  1. Una deliciosa receta con un acompañamiento exquisito y la vinagreta el toque genial.
    Un saludo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un plat relativament ràpid de preparar i amb un gran resultat.
      Salut!

      Elimina
  2. bonissima recepta, la garnatxa de l'Empordà, li dóna un sabor bonissim.

    ResponElimina
  3. la carn de porc amb la poma o pera lliguen la mar de bé! un plat esplèndit!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Teresa,
      Tens tota la raó, amb la fruita fan bones combinacions.

      Elimina
  4. Doncs si que es senzill, el perill com bé dius és que no es passi de cocció la carn a carn , aquí es veu molt sucosa , bé de gust fer-lo!

    Una abraçada! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veus que el tall de carn es veu rosadet i la brillantor de sobre l'aporta la vinagreta.
      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.