Aquest és un arròs que, malgrat estar fet amb pocs ingredients, té una gran personalitat i gustositat. El seus secrets són fer un sofregit de ceba el més a poc a poc possible i posar-hi salsa romesco a tall de picada. Som-hi!
Per a quatre persones ens caldrà: dues cebes, botifarra negra, salsa romesco, 350 grs. d'arròs bomba, 3/4 de litre de brou de verdures, oli, sal i pebre.
Trinxem la ceba i, en una paella amb una cullerada d'oli, l'anem sofregint a foc suau, sense presses, remenant-la de tant en tant. Quan presenti un aspecte confitat hi afegim 16-20 llesques de botifarra negre, sense pell. Salpebrem.
Continuem la cocció durant uns tres minuts, moment en el que hi afegim l'arròs i el deixem torrar uns moments abans d'incorporar-hi el brou que tindrem a punt d'ebullició.
Als dotze minuts, al principi a foc fort que anirem baixant paulatinament, hi incorporem quatre cullerades de salsa romesco i deixem coure durant cinc minuts més. Apaguem el foc i el deixem reposar tres minuts abans de servir.
hummmmmmmm que booooooooooooo
ResponEliminaUs invito a provar-ho. Us agradarà.
EliminaTe d’estar molt bo!!! (Per mi amb botifarra blanca, amb la negra no hi puc)
ResponEliminaUna abraçada
Sión,
EliminaFa temps vaig publicar un arròs amb la mateixa idea, però enlloc de la botifarra, amb bacallà, també és esplèndid.
Una abraçada.
m'agrada la botifarra, m'encanta el romesco, .......... doncs aquest arròs ha d'estar genial.
ResponEliminaLolines,
EliminaJa només és qüestió de posar-s'hi.
Veus? quina bona idea! El romesco també pot servir com a sofregit d'un bon arròs com el teu. Amb la botifarra i tot, aquest arròs passa sense gana!! M'ho apunto.
ResponEliminaMarina,
EliminaEn aquest cas el romesco era el que va sobrar d'una recepta anterior. Una bona manera d'aprofitament.
Quin arrós !!!
ResponEliminaFantàstic.
Una abraçada
Joan i Sara
Joan i Sara,
EliminaUs convido a que el feu, no us decebrà.
Una abraçada.
A casa el provarem , segur ! Bona idea !
ResponEliminaUna abraçada! :)
Dora,
EliminaJa em diràs el què.
Una abraçada.
Una recepta que em guardat a favorits per fer-la aviat.
ResponEliminaUna abraçada
Sara