Per a fer una truita per a quatre persones ens caldrà: 300 grs. de bacallà, un porro, dues carxofes, cinc ous, oli, sal i pebre.
24 hores abans esqueixem el bacallà i el posem en remull tenint-lo a la nevera, li canviem l'aigua un parell de vegades.
Netegem el porro i el tallem petit. Pelem les carxofes i les fem a llesques fines, mantenint-les en aigua amb unes branques de julivert per a evitar-ne l'oxidació.
En una paella de parets més aviat altes, amb un parell de cullerades d'oli, comencem a sofregir el porro a foc mitjà, cinc minuts més tard hi afegim les carxofes, salpebrem i en continuem la cocció fins que estiguin toves, en menys de deu minuts ja ho tindrem al punt. Aleshores hi incorporem el bacallà ben escorregut, remenant-ho tot plegat durant un parell de minuts més, o fins que absorbeixi l'aigua si és que en deixa anar.
Hi incorporem els ous batuts i fem la truita, al principi a foc mitjà i així que comenci a quallar n'abaixem la intensitat perquè quedi cuita de dins. En girar-la fem la mateixa regulació de foc.
le e davvero invitante ...complimenti
ResponEliminalia
É gustosissima.
EliminaUn abbraccio, Lia.
Que bona la truita de carxofa i bacallà, la propera provaré de posar-hi porro, també deu quedar-hi molt bé
ResponEliminaUna abraçada
Sión, el porro hi aporta melositat a m´s del gust.
EliminaPenso que no et decebrà.
Una abraçada.
Aquesta truita ha de ser... boníssima! Bacallà i carxofes, i l'aromàtic porro, has tingut una bona pensada, en combinar-los! Petons
ResponEliminaMarina,
EliminaEl conjunt és una truita ben completa.
Una abraçada.
Això és una truita de categoria!! i si casa un dels ingredients per si sol ja és bo, combinats una passada!
ResponEliminaQuantes combinacions que podem arribar a fer, oi?
EliminaQue bona !!!
ResponEliminaSalutaciones
Joan i Sara