dijous, 7 de març del 2013

ORADA A L'ALL CREMAT


Per a quatre persones ens caldrà: dues orades de ració, dues patates, tres grans d'all, una nyora, un tomàquet, una llesca de pa sec, una fulla de llorer, una dotzena d'ametlles torrades, vi banc sec, brou de peix, oli i sal.

Netegem les orades i en traiem les escates. Les tallem a talls d'un parell de dits d'amplada. Pelem les patates i les comencem a tallar per acabar trencant-les. Pelem els alls. Obrim la nyora i en traiem les llavors.

En una cassola, si pot ser que sigui de ferro fos o de fang, escalfem un bon raig d'oli on hi fregim els alls fins que quedin de color fosc, sense arribar a ennegrir ja que amargarien. Els reservem.

En el mateix oli fregim el llorer, el pa, la nyora i el tomàquet tallat per la meitat. També ho reservem i juntament amb els alls i les ametlles en fem una picada, deixatant-la amb el vi blanc.

Posem les patates a la cassola i les cobrim amb el brou de peix, així que arrenqui el bull hi incorporem la picada i sal. Ho deixem coure a foc suau durant un quart. En aquest punt hi afegim l'orada i, si cal, rectifiquem de sal. Deixem coure entre cinc i sis minuts. Convé que no ens passem de cocció.

 

10 comentaris:

  1. Respostes
    1. L'orata è uno dei pesci buoni che abbiamo nelle acque mediterranee. In cucina a sempre riservato un posto d'onore.
      Ciao.

      Elimina
  2. oh que bo que sembla! així no l'he fet mai, m'apunto la recepta, ho provaré! Gràcies per compartir-ho. Bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'all cremat és la variant del suquet propi dels pescadors del Garraf.
      Ja em diràs el què.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. Respostes
    1. Diuen que a Lleida aviat hi haurà orada per a tothom que ho desitgi...
      Gràcies.

      Elimina
  4. Este mes la Mercè ens ho ha posat difícil amb el teu blog. Hagués fet un munt de receptes teues. Finalment, com ens agrada molt el peix he versionat esta recepta teua d'orada a l'all cremat:
    http://cuinadiari.blogspot.com.es/2015/03/verat-lall-cremat.html
    Ens ha encantat! Moltes gràcies per compartir! Una abraçada, Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marta, per la teva versió. Estic content de saber de que us ha agradat.
      Una abraçada.

      Elimina
  5. Volia dir-te que ahir dissabte les vaig fer per avui. El resultat només es pot expressar en dos paraules. IM-PRESSIONANT!!! Repetirem :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et contesto en una única paraula. ESTICMOLTSATISFETDEQUEUSHAGIAGRADAT!!

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.