dimarts, 18 de juny de 2013

POTES DE CANANES AMB TOMÀQUET I PATATES


Aquest seria un plat d'aprofitament, econòmic i molt saborós. 

Les cananes són cefalòpodes amb una certa retirada al calamar, de carn més dura -el que requereix una cocció una mica més llarga- de bona qualitat gastronòmica i força més econòmics que no pas el calamar.

Per a quatre persones he fet servir les potes d'un quilo i mig de cananes (amb els cossos havia fet un arròs), quatre patates, sis tomàquets madurs, dues cebes, tres grans d'all, julivert, oli, sucre, sal i pebre.

Pelem les patates i les trenquem, començant el tall per acabar trencant-les. Pelem els tomàquets, els traiem les llavors i el tallem a dauets. Pelem i trinxem les cebes. Fem un trinxat amb l'all i el julivert.

En una cassola de boca ample, a foc moderat, escalfem dues cullerades d'oli i sofregim la ceba. Quan transparenti i vulgui començar a canviar de color hi afegim les potes de les cananes. Continuem la cocció fins que hagin absorbit l'aigua que hauran després.

En aquest punt hi incorporem el tomàquet, una cullerada petita de sucre, sal i pebre i remenant sovint deixem que vagi confitant. Quan tinguem el tomàquet al seu punt hi afegim les patates, ho cobrim just d'aigua i deixem coure tot plegat durant mitja hora.

Quan faltin cinc minuts hi afegim el trinxat d'all i julivert i acabem la cocció.

10 comentaris:

  1. Una delícia. A casa hi tenim debilitat, a les cananes. A més de ser més barates que el calamar són boníssimes!! En un poble mariner com Palamós (el nostre) de cananes no en falten mai a taula! Veig que a la teva tampoc! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per sort no tenen la tirada que tenen els calamars, el dia en què això passi deixaran de ser més econòmiques.
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Les cananes així deuen d’estar molt bones, jo faig gairebé igual el pops de mida mitjaneta, però sense les patates, la propera en posaré
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. La patata acaba d'arrodonir el plat ja que absorbeix bé els gustos i amb el pop lliga també la mar de bé.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. Són molt bones, i una mica més be de preu que els calamars... i en platets com el que ens has fet... perfectes!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, Dolça. Gràcies per les teves paraules.
      Una abraçada.

      Elimina
  4. Ara feia moooooooooolt de temps que no passava per aquí, i renoi...., quins plats!

    Aquest cau segur!.

    Una abraçada "Pare"

    Ricard

    ResponElimina
    Respostes
    1. És d'aquells de sucar-hi pa.

      Una abraçada.

      Elimina
  5. Hola Manel guapo tu

    Ja se que fa dies que no et recordo qu´et guapo, je,je, però es que sempre estic molt embolicada...

    A casa en faig servir moltes vegades de canada, i ben cuinada es una mica dificil de saber si es calamar o pop,, ens presentes una bona proposta avui, a casa agrada molt aquest tipus de guisat

    cuida´t de la calor, mil petonets i fins aviat, Susanna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Susanna, per aturar-te una estona i comentar-la.
      Una abraçada.

      Elimina