Per a quatre persones ens caldran dues sèpies mitjanes, dues cebes, un quart de quilo de pèsols desgranats, un manat d'espàrrecs, un tomàquet, mitja lliura d'arròs, un gra d'all, llorer, oli, sal i pebre.
Traiem la part dura dels espàrrecs i els tallem petit, reservant les puntes. Tallem la ceba a juliana. Netegem les sèpies i la fem a talls.
En una olla amb aigua i sal bullim l'arròs amb un parell de fulles de llorer. El remullem.
En una cassola de boca ampla, amb dues cullerades d'oli sofregim primer les puntes d'espàrrec, el tomàquet tallat per la meitat i l'all, ho reservem. Després la sèpia, també la bossa de la salsa, fins que s'hagi begut tota l'aigua que deixi anar i també la reservem.
Amb l'all, el tomàquet sense la pell i la salsa de la sèpia fem una picada, la deixatem amb aigua.
A la mateixa cassola, amb una mica més d'oli, sofregim la ceba a foc suau i remenant-la sovint. Quan comenci a agafar color hi afegim els espàrrecs, salpebrem. Quatre minuts més tard hi incorporem la sèpia, la picada i gairebé ho cobrim d'aigua.
Passats deu minuts hi afegim els pèsols, ho deixem deu minuts més.
Servim l'estofat amb l'arròs blanc i les puntes d'espàrrec com a decoració.
L'estofat de sípia m'encanta... quan és època de pèsols en fem ben sovint. Els espàrrecs li deuen donar un "toc" una mica diferent.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
És un plat complet, dels que venen de gust.
EliminaUna abraçada.
és una recepta molt bona, i aquesta corona d'arròs que hi has posat hi queda la mar de bé!
ResponEliminaL'arròs acaba de fer-lo un plat complert.
EliminaUna abraçada.
una recepta de lleparse els dits
ResponEliminaLa salsa de la sèpia li acaba de donar intensitat i personalitat al plat.
Eliminavolia fer el plat típic de mandonguilles amb sèpia, però em sedueix més aquest, el provaré!
ResponEliminaEl de mandonguilles, per la carn, és un plat més complert, tanmateix aquest, acompanyat amb l'arròs no és que quedi massa enrere.
Elimina