Per a quatre persones ens caldrà: 350 grs. d'arròs bomba, dues sèpies mitjanes, mig quilo de musclos de roca, una ceba, un porro, un pebrot verd, trompetes de la mort, brou de peix, oli, sal i pebre.
Comencem netejant la sèpia tenint en compte de reservar una de les salses, i les tallem a daus. Obrim els musclos al vapor, en traiem una de les valves i reservem el suc que deixin anar.
Com que ara no es època de bolets frescos, he emprat trompetes seques. Les posem en remull en aigua tèbia durant una hora. Reservem també l'aigua.
Trinxem la ceba. Netegem el porro traient les arrels, la primera capa i la part verda; el fem a talls d'un centímetre. Netegem i tallem el pebrot.
En una cassola amb un rajolí d'oli sofregim la ceba, a foc suau, sense presses. Quan hagi agafat un bonic color daurat hi incorporem el pebrot i el porro, tot continuant la cocció durant uns minuts més abans d'afegir-hi la sèpia i la salsa reservada.
Així que tinguem el sofregit a punt, és el moment de posar-hi l'arròs que deixem sofregir durant un parell de minuts. Aleshores hi posem els bolets, amb el seu líquid i també els d'obrir els musclos, més brou de peix, en total tres vegades el volum d'arròs. Salpebrem i deixem coure els primers deu minuts a foc fort, i set minuts més a foc suau.
Hi incorporem els musclos i tapem la cassola amb un drap de cuina, deixant-ho reposar tres minuts abans de servir.
Un bon plat !!!
ResponEliminaUna abraçada
Joan i Sara
Un arrosset caldós que sempre passa bé.
EliminaUna abraçada.
Boníssim, quin bon aspecte. El caldós és el méu preferit! I amb musclos... nyam, nyam!
ResponEliminaJa en som dos.
EliminaUna abraçada.
Boníssim... un arrosset d'aquells que sempre agraden.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Tens raó, Dolça, generalment agraden tothom.
EliminaUna abraçada.
Quina bona pinta!!! ja només veient el color aquest arròs mar i muntanya i caldoset, promet estar boníssim!!! abraçada
ResponEliminaT'asseguro que el gust no deixa enrere el color.
EliminaUna abraçada.