dilluns, 16 de setembre de 2013

PASTÍS DE SEITONS AL FORN


Per a quatre persones ens caldrà: 16 seitons, quatre patates mitjanes, quatre tomàquets madurs, 50 grs. de formatge parmesà ratllat, 50 grs. de farina de galeta, dos grans d'all, julivert, dos ous, sucre, sal, pebre i oli d'oliva.

Bullim les patates amb pell en aigua amb sal. Quan estiguin cuites, les pelem i passem pel passapures.

Escaldem ràpidament els tomàquets, els traiem la pell i les llavors i en trinxem la carn. En una cassoleta amb un petit raig d'oli, a foc suau, sofregim el tomàquet, amb un polsim de sal i un de sucre, fins a obtenir la consistència de salsa.

Netegem els seitons de cap, budells i de l'espina central, deixant els dos filets en forma de llibre. Els salpebrem.

Fem un trinxat d'all i julivert. Batem els ous i els barregem amb el formatge ratllat.

Escalfem el forn a 180º. Untem amb oli una plata d'anar al forn. Hi estenem una primera capa de puré de patata i ho salpebrem. A sobre hi posem la meitat de l'all i julivert trinxats. Després hi col·loquem les sardines, la salsa de tomàquet i l'altre meitat d'all i julivert. Continuem amb una darrera capa de puré de patata, i finalment hi posem la farina de galeta i l'ou batut amb el formatge.

Ho enfornem durant mitja hora. Els darrers cinc minuts amb el gratinador encès.

Deixem reposar una mitja hora abans de servir.


4 comentaris:

  1. Això a casa meva ens agradarà i moooolt!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un xic laboriós però el resultat compensa a bastament.
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Carai, aquest sí que és un plat original! no ho havia sentit mai, això del pastís de seitons, i ha de ser bo, boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una recepta habitual del sud i de les illes italianes, si bé l'acostumen a fer amb sardines.
      A la peixateria estaven millor els seitons que les sardines, i vet aquí la meva proposta.

      Elimina