Per a quatre persones ens caldrà: 16 seitons, quatre patates mitjanes, quatre tomàquets madurs, 50 grs. de formatge parmesà ratllat, 50 grs. de farina de galeta, dos grans d'all, julivert, dos ous, sucre, sal, pebre i oli d'oliva.
Bullim les patates amb pell en aigua amb sal. Quan estiguin cuites, les pelem i passem pel passapures.
Escaldem ràpidament els tomàquets, els traiem la pell i les llavors i en trinxem la carn. En una cassoleta amb un petit raig d'oli, a foc suau, sofregim el tomàquet, amb un polsim de sal i un de sucre, fins a obtenir la consistència de salsa.
Netegem els seitons de cap, budells i de l'espina central, deixant els dos filets en forma de llibre. Els salpebrem.
Fem un trinxat d'all i julivert. Batem els ous i els barregem amb el formatge ratllat.
Escalfem el forn a 180º. Untem amb oli una plata d'anar al forn. Hi estenem una primera capa de puré de patata i ho salpebrem. A sobre hi posem la meitat de l'all i julivert trinxats. Després hi col·loquem les sardines, la salsa de tomàquet i l'altre meitat d'all i julivert. Continuem amb una darrera capa de puré de patata, i finalment hi posem la farina de galeta i l'ou batut amb el formatge.
Ho enfornem durant mitja hora. Els darrers cinc minuts amb el gratinador encès.
Deixem reposar una mitja hora abans de servir.
Això a casa meva ens agradarà i moooolt!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
És un xic laboriós però el resultat compensa a bastament.
EliminaUna abraçada.
Carai, aquest sí que és un plat original! no ho havia sentit mai, això del pastís de seitons, i ha de ser bo, boníssim!
ResponEliminaÉs una recepta habitual del sud i de les illes italianes, si bé l'acostumen a fer amb sardines.
EliminaA la peixateria estaven millor els seitons que les sardines, i vet aquí la meva proposta.