divendres, 10 de febrer de 2017

CREMA D'ESPÀRRECS AMB ESCOPINYES

Fa molt pocs dies la Glòria, en el seu interessant bloc No tot són postres... a la cuina, proposava una saborosa crema d'espàrrecs amb escopinyes preparada amb la thermomix.

Em va agradar la combinació d'ingredients i l'he volgut preparar d'una manera més tradicional. Vet aquí doncs la meva versió.


Per a quatre persones he emprat 200 grams d'espàrrecs blancs en conserva, 20 escopinyes, 1 ceba mitjana, una patata petita, 100 ml. de nata per cuinar 18% MG, mantega, oli, sal i pebre rosa.

Pelem la ceba i la trinxem. Pelem la patata i la llesquem finament. Tallem els espàrrecs a grans trossos i reservem el líquid de la conserva. Obrim les escopinyes al vapor, eliminem les cloves i les reservem.

En un cassó amb unes gotes d'oli i una punta de mantega sofregim la ceba a foc mitjà tot remenant sovint. Quan transparenti hi incorporem la patata i continuem el sofregit uns minuts més. 

Ara hi afegim els espàrrecs amb el seu líquid i també el que han deixat les escopinyes, la nata, salem lleugerament, tapem el cassó i el deixem coure a foc suau durant uns vint minuts.

Ho triturem amb el braç elèctric durant una estona, ha de quedar una crema ben fina. Sempre ho podem passar pel colador xinès.

Xafem uns grans de pebre rosa.

Ho servim amb les escopinyes, unes gotes d'oli d'oliva extra verge  i el pebre rosa.

GRÀCIES, GLÒRIA

10 comentaris:

  1. Caram.Manel l'has millorat!!!!
    La meva és la versió ràpida, però feta així encara ha de ser més bona!!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens facebook? He compartit la teva entrada😆

      Elimina
    2. Diuen que contra gustos no hi ha res escrit però sens dubte prefereixo les escopinyes naturals a les de conserva, el gust a mar queda al paladar.
      Glòria, no estic a facebook.
      Gràcies per la idea i per compartir el treball.
      Petons.

      Elimina
    3. Jo també les prefereixo naturals.
      La propera vegada la faré seguint la teva versió
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Manel.....que requetebo! Amb les escopinyes naturals ha de ser molt millor!
    Petons,
    olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja vaig llegir a l'entrada de la Glòria que en vas ser la inspiradora, Olga, així doncs les gràcies també per a tu.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. M'encanten els espàrrecs!
    Una crema deliciosa per un dia de festa o no.:)
    Excel lent presentació, el pebre rosa!
    Una abraçada,
    Fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sens dubte un bon entrant en forma de plat o de tastet.
      Una abraçada, Fina.

      Elimina