diumenge, 29 de juliol de 2018

ALBERGÍNIES AGREDOLCES A LA SICILIANA

No fa ni una setmana que en el bloc Pa amb oli i sucre vaig llegir aquesta recepta, em va entusiasmar i no he trigat a preparar-la.

Es tracta d'una menja molt habitual a les taules sicilianes, que sovint preparen anticipadament i conserven a la nevera, només els cal treure-ho una estona abans perquè agafi la temperatura ambient i amb un got de vi i un tall de pa, cap a taula. També el serveixen com a acompanyament d'altres plats tant sigui de carn com de peix.


Per a quatre persones ens caldran dues albergínies, una ceba grossa, vinagre de poma, sucre, pebre negre, sal i oli.

Traiem les cues de les albergínies i les pelem. Tallem la carn a daus i els anem col·locant en un escorredor salant cadascuna de les capes que anem fent. Ho cobrim amb un pes (pot ser un cassó amb aigua) i deixem reposar durant mitja hora llarga. Deixarà anar un suc fosc que és el que amargueja.

Esbandim bé l'albergínia i l'assequem.

Pelem la ceba i la tallem a juliana.

En una paella amb un bon raig d'oli sofregim la ceba fins que vulgui agafar color, moment en el què hi incorporem l'albergínia i salpebrem. Barregem sovint vigilant que no s'enganxi.


Diluïm una cullerada sopera de sucre en un got de vinagre i ho afegim a la paella així que veiem que l'albergínia estigui cuita. Apugem la intensitat del foc i anem remenant fins que redueixi el vinagre. 

Només cal deixar-ho reposar, al menys durant una hora abans de servir-ho.


6 comentaris:

  1. Gostei da receita.

    Arthur Claro
    http://www.arthur-claro.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Bom Dia, a receita depois de saboreara é saborosa certamente, obrigado p+ela partilha.
    Boa semana,
    AG

    ResponElimina
    Respostes
    1. É definitivamente um bom acompanhamento.
      Obrigado, António.

      Elimina
  3. Bon dia Manel, aquest post el vaig llegir fa dies,
    Moltes gràcies per compartir el blog de Pa amb oli i sucre. Que rica i variada és la Cuina Siciliana! i que bona és l'alberginia!
    Un plat mediterrani!
    Bon diumenge, i una abraçada,
    Fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els ingredients ens són comuns, la cuina molt semblant, és per tant un plaer per als sentits endinsar-se en la cuina siciliana.
      Una abraçada, Fina.

      Elimina